Bağımlılıkla mücadele için İnegöl’e YEDAM açılıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bağımlılıkla mücadele için İnegöl’e YEDAM açılıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
08 Tem, 2021 / Per 11:47
/ 7.429 Kez Okundu
| |

Son dönemde artan bağımlılık olayları üzerine harekete geçen İnegöl Belediyesi YEŞİLAY ile protokol yaparak bağımlılıkla mücadele etmek YEŞİLAY Danışmanlık Merkezi (YEDAM) İnegöl’de açılmasını girişimleri başlattı.

İnegöl’de özellikle madde bağımlılarının tedavisi için AMATEM’e yatmaları gerekiyordu. AMATEM’de yer bulamayan İnegöllüler ise çözümü diğer büyükşehirlerde çözüm arıyordu.

Bu konu hakkında harekete geçen İnegöl Belediyesi, YEŞİLAY ile ortak bir protokol çalışması başlatarak, İnegöl’de madde bağımlılarının tedavisi için bina tahsisinde bulundu.


45 GÜN İÇİNDE İNEGÖL’DE AÇILACAK
Dün İnegöl Belediyesi Meclisi’nde alınan karar sonrası YEŞİLAY Danışmanlık Merkezi için Süleymaniye Mahallesi Yeşil Bursa Caddesi no:62 adresindeki binayı tahsis etti.

Kısa sürede tamamlanacak protokol işlemleri sonrası YEDAM 45 gün içinde İnegöllülere hizmet vermeye başlayacak.

YEDAM NEDİR
YEDAM olarak tütün, alkol, madde, internet ve kumar oynama ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyor. Aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzenlerinin onarılmasını ve ilişkilerinin sağlıklı devam etmesini destekliyor.

NASIL ÇALIŞIYOR
Bağımlılık düzeyinde alkol tüketiyorsanız ya da madde bağımlılığıyla ilgili bilgi almak niyetindeyseniz ücretsiz olarak YEDAM’a başvurabilirsiniz. Bu tür durumlarda en büyük sorun, bağımlı bireyin direnç göstermesi ve bağımlılıktan kurtulmak istememesi. Bu nedenle aile fertlerinden biri de danışmanlık hizmeti alabilir. Tamamen ücretsiz ve ayakta danışmanlık hizmeti veren YEDAM, ilk iş olarak kişinin bağımlılık düzeyini saptıyor. Daha sonra ise bağımlılığın sona ermesi için bireyle birlikte harekete geçiyor. Önemli olan tek şey kişinin bağımlılığından kurtulma konusunda kararlı olması. Merkez kişi tekrar madde veya alkol kullanmaya başlamasın diye psikolojik katkı da sağlıyor.

KİMLER BAŞVURABİLİR
Tütün bağımlılığı ile mücadele yöntemlerini öğrenmek istiyorsanız, Alkol kullanımınız fazlaysa, Madde bağımlılığı tedavisi hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, Yoğun internet kullanımına bağlı yaşamınızda sorunlar varsa, Kumar bağımlılığı ile nasıl mücadele edeceğinize dair bilgi almak istiyorsanız, Eğer aile üyelerinizden biri bunları yaşıyor ama danışmanlık için gelmiyorsa, bilgi ve danışmanlık almak için Danışma Hattımız (115)'dan randevu alarak YEDAM'dan hizmet alabilirsiniz.
 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.