Bahattin Korkmaz nakliyeci esnafı ile bir araya geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
19 Eki 2021 / Sal 14:05
/ 5.828 Kez Okundu
| |

Mazot zamları ve para kazanamadıklarını söyleyen nakliyeciler dün akşam tepki göstermek için bir eylem gerçekleştireceklerdi. Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz bugün nakliyeciler ile görüşerek problemlerin çözümü için istişare gerçekleştirdi.

Sürekli gelen mazot zammı sonrası, para kazanamadıklarını söyleyen nakliyeciler, eylem için toplandılar. Ağaç İşleri girişinde araçlarıyla biraraya gelen nakliyecilerin, eylemini Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz önledi.
Bugün nakliyeciler ile bir araya gelen İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz sektörde yaşanan sıkıntılar hakkında nakliyeciler ile fikir alışverişinde bulundu.

FARKLAR FİRMALARA YANSITILACAK
İstişare sonrası açıklamalarda bulunan nakliyeci esnafı Selçuk Baş “Sağ olsun başkanımız bizi buraya topladı, bizde burada isteklerimizi başkanımıza ilettik.  Bir fiyat listesi oluşturmak için istişareler yaptık. Nakliyeciler için belediyeden yer istenecek. Herkes kafasına göre nakliye işinde yürüyemeyecek. Mazot zamlarından dolayı oluşan farklar firmalara yansıtılacak.  İnşallah buna göre hareket edeceğiz.”

BU İŞ TAMAMEN YASAL YAPILMALI
Nakliyecilik işinin tamamen yasal yapılması gerektiğini söyleyen nakliyeci esnafı İsmail Söylemez ise “İnegöl’de yıllardan beri perakende taşımacılık yapan firmaların sıkıntısı. Mobilyacılara bağımlı olup onların istediği gibi fiyatı yürütülmeyecek. Bu işi kaçak olarak yapıp işin hakkından daha ucuza işi yapanlar ile alakalı istişareler yaptık. Bu işin tamamen yasal olarak yapılması taraftarıyız. İnegöl’de bu işi yapanlar tekrar bir araya getirilmesi lazım. Bununla alakalı yıllardır bir çalışma var. Biz kendi içimizdeki sorunları çözersek başkanımızın eli daha kuvvetli olacak. Gereken başvurular yapılacaktır.” Dedi.

DÜN AKŞAMKİ OLAY MİLAT OLACAK
Dün akşam gerçekleşen olayın bir milat olacağını belirten İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz “Dün akşam talihsiz bir olay yaşandı ama bu bir sıkışmanın patlamasıydı.  Uzun zamandır şoförler odası olarak nakliyecilere bir yer yapılması adına ciddi bir çalışmanın içerisindeyiz. Dün akşam şunu gösterdi bu mesele sadece mazot zammı ile alakalı değil.  Bu arkadaşların gerçek manada ticaret yapanların sigortalı kaskolu iş yapanların, diğer tarafta belgesiz iş yapanların çekişmesinin bir sonucu olduğu ortaya çıktı.  Tabi ki zamlar olacak insanlar gerçekten sıkıştı.  Mazot 8 TL’nin üzerine çıktı. Ben dün akşam bir açıklama yaptım bu açıklamamı maalesef bazı kesimler istediği gibi algılayarak siyaset mi yapıyorsun dedi. Benim siyaset yapma gibi bir derdim yok. Fransa’da mazot 1.2 EURO idi bir günde 1.6 EURO oldu. Onların kendi paralarına göre bizimde kendi paralarımıza göre bir artış oldu. Fransa’da da bir zam geldi. Bazılar git Fransa’da yaşa diyor. Ben Türkiye’de yaşamaktan mutluyum ve gurur duyuyorum. Türkiye güçlü bir devlet kimse bedavadan bir yerleri kaşımasın. Biz hep beraber bir araya geliriz arkadaşlarla. Belediye ile alakalı bazı görüşmelerimiz var. Bu nakliyatçılar için yer yapılması ile alakalı çalışmalarımız var. İnşallah dün akşamki olay bir milat olur ve bu arkadaşların daha iyi para kazanacağı bir ortam oluşur. “

BEN HİÇ BİR ZAMAN SÖZÜMÜ YEMEM
“Biz arkadaşları bir araya getirdik. Ben hiçbir zaman sözümü yemem toplayacağım dedim arkadaşları buraya bazı muhatapların da burada olması gerekiyor. İnşallah onlarla da istişare yapacağız. Güzel şeyler olacak inşallah.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.