Bahattin Korkmaz’dan fabrika sahiplerine çağrı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bahattin Korkmaz’dan fabrika sahiplerine çağrı
#İnegöl | Haber Merkezi
03 Nis 2020 / Cum 11:28
/ 11.775 Kez Okundu
| |

İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz sosyal mesafe adına 2 kere servis çekmek zorunda kaldıklarını ifade ederek fabrika sahiplerinden taşın altına elini sokmalarını istedi.

Koronavirüs nedeni ile servis araçlarında denetimler sıklaştı, fabrikalara servis çeken servisçiler ise sosyal mesafeyi korumak için yolcu sayılarını yarı yarıya azalttılar. Araç içindeki yolcuların sayısının azaltılmasından dolayı aynı iş yerine mesai başlangıcı ve sonrası 2 kere servis çekmek zorunda kalıyorlar.
Bu konudan dolayı oluşan bütün ekonomik yükün kendilerinin sırtına bindiğini ifade eden servis araçları sahipleri fabrika sahiplerinin taşın altına el koymasını istedi.
Konu hakkında konuşan İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz “Koronavirüs tedbirleri kapsamında servis şoförü esnafımız sosyal mesafeyi korumak adına 18 olan yolcu sayılarını 9’a düşürdüler. Bu sayının düşmesinden dolayı 2 kere servis çekmek zorunda kalıyorlar. Buda şoför esnafına ek maliyet oluşturuyor. Bu konuda bazı fabrika sahipleri taşın altına elini soktuğunu biliyoruz ama bazı işverenler ise tüm ekonomik yükü şoför esnafına yüklemenin derdinde. Zor bir süreç geçiriyoruz bu taşına altına herkes elini sokacak. Şoförler olarak oluşan maliyetin %50’sini biz karşılayacağız işverenlerden de anlayış bekliyoruz onlarda taşın altına elini soksunlar. Bu vesile ile bu hastalıktan kurtulmak için yetkilerin verdiği talimatlara uyalım. Mümkün olmadıkça evimizi terk etmeyelim. Bu dertten hep birlikte kurtulacağız  ” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.