Bakanlığa İnegöl’den tepki; ’Aileyi yıkmaya çalışıyorlar’

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bakanlığa İnegöl’den tepki; ’Aileyi yıkmaya çalışıyorlar’
#İnegöl | Haber Merkezi
17 Eki 2019 / Per 16:05
/ 7.903 Kez Okundu
| |

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sigortalı çalışan kadına 650 TL’lik destek açıklamasına Aile Hayatını İyileştirme Derneği’nden tepki geldi. Dernek Başkanı Naci Köseoğlu; “Kadınları çalışmaya teşvik etmek, aileyi yıkmak yolunda yapılacak en büyük darbedir” dedi.

Aile Hayatını İyileştirme Derneği Başkanı Naci Köseoğlu, yaptığı yazılı açıklamada;Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Avrupa Birliği delegasyonu, 0-60 aylık çocuklarını kreş, ana okulu veya gündüz bakımevine gönderen sigortalı çalışan 10.250 kadına her ay 650 ? civarında destek sağlayacağını açıkladı. Müslüman kadının asli görevi; çocuklarını İslam ahlakı ve terbiyesiyle yetiştirmek; yani annelik ve "ev hanımlığı" iken aile bakanlığı hangi sebep veya sebeplerden dolayı kadınları çalışmaya teşvik ediyor?” diye sordu.
 
“Hangi kreş öğreticisi veya bakımcısı annenin çocuğa vereceği sevgi ve ilgiyi gösterebilir” diyen Köseoğlu; “Yüce Allah (cc) kadını "ev merkezli"; "erkeği dış merkezli" yani çalışıp evinin nafakasını kazanmaya istidatlı olarak yaratmıştır. Kadın çalışmak zorunda değildir, erkek gerekirse iki işte çalışmak ve çoluk çocuğunun nafakasını temin etmek zorundadır. Psikolojik olarak kadın iş yerinde; başka işlerle de meşgul olsa aklı çocuğunda ve evindedir ve maalesef çocukları da anne sevgisi, şefkati ve ilgisinden mahrum olarak büyümektedir. Amerika'da bile çalışan kadınların eve dönmeye başladığı ve tam zamanlı anneliği tercih ettiğini gösteren çalışmalar yayınlanmaktadır. Psikolog ve akademisyenlerin tespitlerine göre anne ve baba 200 öğretmen gücündedir. Kreş, Hristiyan kültürünün ürünü, germanik kökenli bir kelime olup bizim kültürümüzde yoktur ve 4 yaşına kadar çocuğun okulu evi, öğretmeni de annesidir.” ifadelerini kullandı.
 
Köseoğlu, şöyle devam etti: “Kadınları çalışmaya teşvik etmek aileyi yıkmak yolunda yapılacak en büyük darbedir. Maalesef erkeklerin işsiz kalmasının sebebi; erkeklerin çalışması gereken hemen bütün iş ortamlarında kadınların çalışmasıdır. Aslında zayıf ve duygusal yaratılan kadın zor şartlarda çalışmakla kapitalist düzenin çarkları arasında bedenen ve psikolojik olarak ezilmektedir. Pastanelerde, AVM'lerde, marketlerde her yerde kadınlar ve kızlarımız her gün kendisine namahrem olan yüzlerce erkekle muhatap olup, onlara hizmet ederken eve geldiğinde kocasına ve çocuklarına hizmet edecek takati kalmadığından ev düzeni bozulmakta ve huzursuzluklar baş göstermektedir. Böyle giderse -Rabbim muhafaza etsin evde anne olmadığından 10-15 sene sonra düşmanla çarpışacak Mehmetçik bulamayacağız. Aile bakanlığı çalışan kadınlara 650tl.teşvik yerine; evinde çocuklarıyla ilgilenen ve yuvasına sahip çıkan annelere teşvik vererek aileyi korumayı hedeflemelidir."





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.