Bakanlık geri adım attı
17 May 2018 / Per 19:08
/ 1.507 Kez Okundu
| |

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü 2023 eğitim strateji vizyon belgesinde konuların biri de öğretmen performans değerlendirilmesiydi. Gelen tepkiler üzerine Bakanlık geri adım attı.

Öğretmen performans değerlendirilmesi konusunda açıklama yapan Eğitim Bir- Sen İlçe Başkanı Sinan Aktaş şunları söyledi:

 

Sendika olarak Türkiye genelinde başlattıkları 'Performansa Hayır' imza kampanyasının sonuç verdiğini söyleyen Eğitim Bir-Sen İnegöl ilçe Başkanı Sinan Aktaş 'Hamdolsun bu tepkimiz ses getirdi ve bakanlık performans değerlendirmesi uygulamasından vazgeçti' dedi.

Memur-Sen İnegöl İlçe Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen İnegöl ilçe Başkanı Sinan Aktaş, Milli Eğitim Bakanlığının  yoğun baskılar sonucu öğretmen performans değerlendirmesinden vazgeçtiğini  söyledi. Yaşanan süreç ile ilgili açıklamalarda bulunan Aktaş “ Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü 2023 eğitim strateji vizyon belgesinde konuların biri de öğretmen performans değerlendirilmesiydi.

 

Bunun yanında sözleşmeli öğretmenlik ve sözleşmeli öğretmenliğin mülakatı gibi konular burada karar altına alınmıştı. Daha  önce gündeme geldiğinde sendika olarak bunu kesinlikle kabul etmeyeceğimizi dile getirmiştik.

 

Bu son dönemde yine bakanlık eğitim-öğretim yılının başında yine pilot illerde uygulama yapılacağını bildirmişti ve biz de buna Eğitim Bir-Sen yönetimi olarak karar alarak bunun yürütülmemesi noktasında karar almıştık. Daha sonra içinden geçtiğimiz bir aylık süre içerisinde tekrar performans değerlendirmesi gündeme getirildi”

BAŞKA SORUN MU YOK?

“Eğitimde o kadar sorun varken bu konunun gündeme alınmasını doğru bulmuyoruz” diyen ve Eğitimde hala çözüm bekleyen birçok sorun olduğuna dikkat çeken Aktaş “Biz eğitimde orta öğretime geçiş sistemi büyük problemlerle karşımızdayken öğretmenlerin tayin ve yer değiştirme durumları ve yöneticilerin atama yönetmeliği kaosa dönüşmüşken ve sözleşmeli öğretmen uygulaması ve  sözleşmeli öğretmen alımı mülakatla devam ediyorken ve okulların bütçe sorunu varken, eğitimde konuşulacak birçok konu varken bunun gündeme getirilmesinin doğru olmadığını dile getirdik.  Performans değerlendirilmesi eğer yapılacaksa öğretmenlerin başarılarının ödüllendirilmesi gerekiyor” diye kaydetti



DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BU UYGULAMA YOK


 Dünyanın hiçbir yerinde öğrenci velisi ve öğrencinin kendisi öğretmenini değerlendirip not vermediğinin altını çizen Aktaş:

 “ Burada öğretmeni not veren değil de not alan konumuna düşürmek eğitimin altına dinamit koymak anlamına gelir. Dolayısıyla bu tepkimizi hem medya kuruluşlarının hem de sivil toplum kuruluşlarımızın nezdinde burada sendikamıza gelerek bize destek olan tüm sivil toplum kuruluşları platformuna teşekkür ediyorum” dedi.



İNEGÖL’ DE  2.200 İMZA



Sendikamızın açtığı performansa hayır imza kampanyası nezdinde İnegöl’de 2.200 imza toplayarak bakanlığa gönderdiklerini hatırlatan  Sinan Aktaş:

 “ Türkiye genelinde binlerce imza toplandı ve performansa hayır diyoruz şeklinde bakanlığa ilettik. Hamdolsun bu tepkimiz ses getirdi ve bakanlık performans değerlendirmesi uygulamasından vazgeçti.

En azından şimdilik bu uygulama çöp kutusuna atıldı. Dolayısıyla ben eğitim çalışanlarının bu konuda müsterih olmasını istiyorum. Böyle bir uygulamanın eğitime, geleceğimize ve çocuklarımıza hiçbir katkısı yoktu. Ben dolayısıyla imza atan ve bize destek veren, tepkilerimize kulak veren başta basın ve yayın kuruşlarımıza teşekkür ediyorum. Sendikalı ve sendikasız eğitim çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Sendika üyesi olmayan ve farklı sendikalarda olan arkadaşlarımız da buna imza attılar. Bu imzalar sonucunda bakanlık geri adım attı ve bu uygulamayı kaldırdı. İnşallah artık böyle bir şey gündeme gelmeyecek” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.