Balık Operasyonu
 :
/ 8.901 Kez Okundu
| |

Kuruyan Bedre deresindeki sağ kalan balıklar duyarlı vatandaşlar tarafından toplanarak Kulaca deresine götürüldü. Toplanamayan balıklar içinse İtfaiye ekipleri dereye su takviyesi yaptı.

Sıcakların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin ardından Bedre deresindeki sular kurudu.
Ufak birikintiler içinde kalan balıkların yarısı toplanarak Kulaca Deresine götürülürken, toplanamayan ufak balıklar içinse itfaiye ekipleri dereye su takviyesi yaptı.
 
Balıkları kovalar ile toplayarak başka dereye götüren çevreci Bekir Hamlakay, vatandaşları daha duyarlı olmaya davet ederek, “Sabah buraya iş icabı geldim. Bazı vatandaşlardan da telefon aldım. Çevreciyiz biz. Her zaman olduğu gibi derelerde balık katliamı burada da yaşanıyor. Yetkili kişilere gittik. Zorda olsa yetkililer buraya geldiler. Bir tanker su boşalttılar buraya. Elimizin erdiğince topladık balıkları kulaca deresine götürdük ama yaptığımız iş yeterli değil. Daha değişik bir görev bekliyoruz arkadaşlardan. Vakum diye bir araç varmış. Onunla balıkları çekip dereye götüreceklermiş. Bakalım bekliyoruz” dedi.
 
Derenin kuruması nedeniyle balıkların öldüğünü ifade eden Hamlakay, “Dere komple kuruduğu için balıklar ölüyor. Fakat yukarda köylü vatandaşlarımız bu suyu kullanıyorlar. Tamam. Onlar haklı, fakat damla sistemi olmadığından dolayı bilinçsizce sulama yapıyorlar. Bu seferde dereye gelecek olan suyun tamamını araziye yönlendirmiş oluyorlar. Bu seferde bütün canlı hayvanlar ölüyor. Her sene burada su çekiliyor. Bunun çaresini bulmamız lazım. Her sene balıklar, kurbağa ve bütün canlılar ölüyorlar. Buna bir çare aramak lazım.  Sadece Allahın takdiri ilahisi diye bir şey yoktur. Biz insanlar bu şekilde bunları kollamamız lazım. Şuanda yüz binlerce hayvan telef olmuş durumda. Bazı insanlar ilaçta döküyor ölüyor.  İşte böyle susuz kalıp ölüyorlar. Sadece bunu tavaya, ızgaraya koyup ta yemek iş değil. Önemli olan bir can kurtarmak. Bütün vatandaşlardan duyarlı olmalarını istiyoruz. Böyle şeyler olduğu zaman yardımcı olsunlar. Yetkili kişilere bildirsinler. Biz bu canlıları kurtaralım” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.