Baltalı cinayette flaş gelişme; kardeşimden haraç istiyordu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
02 May 2018 / Çar 16:16
/ 72.559 Kez Okundu
| |

Hocaköy Mahallesi’nde yaşanan baltalı cinayet olayının zanlısı olan Burhan Turan’ın ağabeyi Zihni Turan, olayın alacak verecek meselesi olmadığını, kardeşinden haraç istendiğini öne sürdü

İnegöl´e bağlı Hocaköy Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Burhan T., evine para istemeye gelen 45 yaşındaki Seçkin Memiş´i baltayla öldürmüştü. 

İKİSİ DE BİRBİRLERİNİ TANIMIYORLAR
Yaşanan olayın alacak verecek meselesi olmadığını iddia eden Burhan Tutal’ın ağabeyi Zihni Tutal, “Olay bundan 20-25 gün öncesine dayanıyor. Seçkin Memiş kardeşimi telefonla rahatsız edip ‘Bana para vereceksin. Sen fidancı Salih’in oğlusun, sende para var. Bana da vereceksin’ diyerek 10 bin lira para talep ediyor. Kardeşim panik yapıyor, mafya türü bir şey zannediyor. Tehditler artınca telefon numarasını değiştiriyor. Bana gelip telefon numarasını değiştirdiğini söyledi, nedenini sorduğumda ‘Öyle gerekti’ dedi. Meğer bu olay varmış, çoluğum çocuğum var başım belaya girmesin diye bana söylemiyormuş. Şahıs kardeşime telefonla ulaşamayınca köye gelmeye başlıyor. Köyde kahvecinin kapısına dayanıyor birkaç kez. Bakkalcıya kardeşimin evini sormuş, bakkalcının çocuğu da eşi dostudur diye kardeşimin evini göstermiş. Daha sonra kahveye gelip kardeşimi sormuş, kardeşim de o esnada kahvede oturuyormuş. Kardeşim orada olduğu halde Seçkin kardeşimi tanımıyor. Kahveci kardeşimi gösterince yanına gitmiş, almış kardeşimi dışarı çıkarmış. Kardeşim biraz çabuk ürker, ondan kurtulmak için 100 lira verip başından göndermek istemiş. Ardından arkadaşlarına durumu anlatmış, tanımadığım biri benden para istiyor, evini yakarım, seni bıçaklarım diye beni tehdit ediyor demiş. Arkadaşları savcılığa yönlendirmişler. Kardeşim de olayın olduğu günün sabahı gidip savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Şahıs akşamında gelip kardeşimin kapısına dayanmış. Orada nasıl bir olay oldu bilen yok. Karanlık bir mahalle... Kardeşimin boğazında darp izleri var, kazağı yırtık. Orada olan olmuş. Doktor raporlarında darp var. Kardeşim de korku anında baltayı rastgele sallamış. Olay alacak verecek meselesi değil, zorla haraç meselesidir. İki taraf da birbirini tanımıyor, zoraki alışveriş. Köyden bir el olduğunu düşünüyoruz. Kardeşimi bu şahsa anlatan, ‘sen buna takıl, bundan para koparabilirsin, yalnız yaşıyor’ diyen birinin şahsı kardeşime yönlendirdiğini düşünüyoruz. Bu şahsı köye kim getirdi? Ölen şahıs araba sürmeyi bilmiyormuş. Biri bunu köye getirdi… Birinin onu köye bıraktığını tahmin ediyoruz. Bir yerde bekleyip olay cereyan edince kaçmış olabileceklerini de düşünüyoruz. Arabayı arıyoruz, köye nasıl geldiğini öğreneceğiz.” 

“OLAY ALACAK VERECEK MESELESİ DEĞİL”
“Gazetelerde alacak verecek meselesi olarak geçti. Bu alacak verecek meselesi değil. Birbirini tanımayan iki şahsın konusu. Bu şahıs kardeşimden zoraki para talep edip haraç istiyor, yoksa evini yakarım diyor ve kardeşimi paniğe sürüklüyor. O gün de savcılığa şikâyeti var. Tanıyarak ya da adını bilerek değil, bir şahıs beni rahatsız diye şikâyette bulunuyor” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.