Barış Asa’ya Cumhurbaşkanlığı daveti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
29 Eki 2019 / Sal 15:50
/ 8.631 Kez Okundu
| |

İnegöllü eczacı ve Profesyonel bisiklet sporcusu olan kaybettiği 2 ayağı sonrası verdiği mücadele ile tanınan Barış Asa bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek olan kabul törenine davet edildi.

Adem Demir / inegolonline.com
Barış Asa İnegöllüler onu Asa Eczanesi’den tanıyor Türkiye ise verdiği mücadele azmi ve yaşama sevincinden tanıyor.

Barış Asa geçtiğimiz yıl çok sevdiği bisikleti ile Bursa’da geçirdiği kaza sonrası iki ayağını kaybetti. Evli ve bir çocuk babası olan Barış Asa mücadelesini ve azmini yitirmedi. Kaza sonucunda iki ayağını kaybeden sporcu her şeye rağmen çok sevdiği bisikletten ve sporlardan vazgeçmedi. Kazadan 3 ay sonra takılan protez bacaklarıyla normal bir vatandaş gibi hayatını sürdüren Barış Asa 3 ay içerisinde spora başlayıp bisiklet binmenin yanı sıra, çeşitli sporlar ve Snowboard yapabiliyor.

Aynı zamanda eczacılık yapan Asa'nın bu azmini görenler şaşırıyor. İnegöllü eczası Barış Asa'nın azmi herkese örnek olurken profesyonel bisikletçi Barış Asa protez bacakları ile birçok bisiklet yarışına katıldı.



KÜLLİYEYE DAVET EDİLDİ

Barış Asa’nın bu azimli mücadelesi Cumhurbaşkanlığı yetkililerinin de dikkatini çekti. 29 Ekim kutlamaları kapsamında Barış Asa bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde  düzenlenecek olan 29 Ekim kabul törenine davet edildi.



İLK KEZ KABUL TÖRENİ OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kutlamalar kapsamında akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ilk kez “kabul töreni”nde davetlileri ağırlayacak. Yaklaşık 2 bin kişinin davet edildiği kabul törenine siyasiler, şehit yakınları ve gaziler, bilim insanları, sanatçılar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sporcular katılacak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.