Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi
04 May 2018 / Cum 20:47
/ 3.302 Kez Okundu
| |

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kitap Okuma Yarışması ile İnegöl Matematik Olimpiyatlarında (İNEMATO) dereceye giren 70 öğrenciye dün düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen törene Emniyet Müdürü İlhami Araali, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Serpil Noyan, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şube Müdürleri Ali Doğru, Ayfer Er, Ömer Kaban, Savaş Kaya, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

BİZİM BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ OKULLARIMIZDA BAŞARININ ARTTIRILMASIDIR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törenin açış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “İlçemiz lise 9’ncu ve 10’ncu sınıflar arasında Kitap Okuma Yarışması, Ortaokul 7’nci ve 8’nci sınıflar arasında da İNEMATO Yarışmasının ödüllerini vermek için toplanmış bulunuyoruz. Eğitim öğretim yılı süresince okullarımızda eğitim öğretimin yanı sıra çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bunu her zaman ifade ediyoruz; bizim birinci önceliğimiz okullarımızda başarının arttırılması, akademik yönden öğrencilerimizi iyi yetiştirmek, iyi birer yetişmiş bireyler olarak hayata hazırlamak, kendilerine, ailelerine ve milletimize faydalı birer fert olarak yetiştirmek. Tabi ki bunu yaparken her zaman söylüyoruz; ahlaklı, erdemli, değerlerine bağlı, vatanını, milletini, bayrağını seven nesiller yetiştirilmesi. Bu ana amacımız yanı sıra yine okullarımızda bir takvim çerçevesinde yıl boyunca çeşitli sosyal, kültürel, sportif faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Ve bunları peyderpey bazen geniş kitleler içerisinde, bazen dar kapsamlı bir şekilde bu organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Bugün ki ödül töreninde bahsettiğimiz yarışmalar birkaç gün önce yapıldı. 17 bin 500 öğrencimiz Kitap Okuma Yarışmasına katıldı. Tabi ki bunun yarışma şartları içerisinde çeşitli kademeleri oldu. Final yarışması sonucunda dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendiriliyor. İNEMATO’ya da 7’nci ve 8’nci sınıf öğrencilerimizden 504 öğrencimiz katıldı. Öğrencilerimiz önce okulları içerisinde kendi aralarında yarışıyorlar. Daha sonra bütün ortaokullarımızdan 5’er öğrenci olmak üzere ilçe finalinde yarıştılar. Bugün burada ödüllerini vereceğimiz öğrenciler finalde dereceye girenlerdir. İNEMATO’da 60 öğrencimize ödük verilecek. İkinci dönem itibariyle eğitim öğretim sezonunun sonuna yaklaşıldı. Yaklaşık 1 ay gibi bir süre sonra öğrencilerimizi yaz tatiline uğurlayacağız. Her yıl olduğu gibi ikinci dönemlerde bu tür etkinlerimiz fazlalaşıyor. Bu yıl 32 okulumuzda TÜBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştiriliyor. Bu tür yoğunluklar içerisinde bazen günde 3-4 program çakışabiliyor. Ben düzenlenen etkinlerde emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kitap Okuma Yarışması ile İNEMATO’da görev alan komisyon görevlilerine teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından yarışmalarda dereceye giren 70 öğrenciler protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.