Başarılı Öğrencilerin Bursuna Yüzde 100 Zam

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başarılı Öğrencilerin Bursuna Yüzde 100 Zam
05 Eki 2015 / Pzt 16:32
/ 749 Kez Okundu
| |

MÜSİAD’ın geliştirdiği Benim Geleceğim Mobilya projesi ile mobilya bölümünü tercih eden öğrenci sayısı 50’lerden 140 yükselirken, geçtiğimiz yıl 100 TL burs alan öğrencilerden takdir belgesi alanlara yüzde 100, teşekkür belgesi alanların burslarına da yüzde 50 zam yapıldı.

MÜSİAD İnegöl Şubesi’nin mobilyada nitelikli eleman sorununu çözmek adına geliştirdiği Benim Geleceğim Mobilya projesi geçtiğimiz yıl start almış ve ilçemizdeki okullarda mobilya bölümünü seçen öğrencilerin tamamına MÜSİAD tarafından 100’er TL burs bağlanmıştı. Projenin sağladığı imkanlar öğrencilerin mobilya bölümüne ilgisini arttırdı. Yıllık 40-50 civarında olan mobilya bölümü tercihleri bu yıl 140’a yükseldi. Bölümün yeni öğrencileri için bugün Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi’nde program düzenlendi ve program sonunda öğrencilere burslarının yatırılacağı banka hesaplarının cüzdanları teslim edildi.

TAKDİR ALANA YÜZDE 100 ZAM

Ayrıca MÜSİAD Başkanı Halil Malkaç yaptığı açıklamada, verilen burslara ders başarılarına göre zam yapıldığını açıkladı. Geçtiğimiz yıl mobilya bölümünde okuyan öğrencilerden takdir alanların bursları 100 TL’den 200 TL’ye, teşekkür alanların bursları da 100 TL’den 150 TL’ye yükseldi. Bu yıl kayıt yaptıran öğrenciler 100 TL bursla başlarken, başarı durumuna göre burslar artacak.

Bugün Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi çok amaçlı salonunda yeni kayıt yaptıran öğrencilere banka cüzdanlarının dağıtılması için program düzenlendi. Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, İTSO Başkanı Metin Anıl, MÜSİAD Başkanı Halil Malkoç ve Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ile okul öğretmenleri ve öğrencilerin katılımıyla yapılan programda, proje hakkında bilgiler de paylaşıldı.

2 BİN ÖĞRENCİYE TANITILDI

Proje Danışmanı Zafer Durmaz Koyuncu’nun sunumuyla başlayan programda, Koyuncu, MÜSİAD önderliğinde çok hoş bir proje hazırlandığını anımsattı. Geçen yıl projenin başlamasıyla 42 okulda 2 binden fazla 8’inci sınıf öğrencisine bu projeyi tanıttıklarını anlatan Koyuncu, “Bir taraftan da İnegöl MÜSİAD olarak öğrencilerimizi İtalya turuna çıkardık, fuarı gezdirdik ve kültürel bir tur oldu aynı zamanda. Geleceğin mühendisi, sanayicisi olacak bu gençleri bir test edelim istedik ve eğitimler organize ettik. Farklı etkinlikler yaptık. 171 öğrencimize Bursa sanayisinde çok fazla rastlanmayan, yapılmayan ve sadece 8-10 firmanın yaptığı testleri yaptık” dedi.

Okul Müdürü Tayyip Ali Demir ise MÜSİAD’ın okullarında mobilya bölümü öğrencilerine bankalarda açtığı hesapların banka cüzdanlarını verme adına bu programın düzenlendiğini anımsatarak, “İnegöl Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2015-2016 eğitim öğretim yılına 150 öğretmen ve bin 750 öğrencisiyle sorunsuz başlamıştır. Benim geleceğim mobilya kapsamında da MÜSİAD mobilya bölümünde okuyan öğrencilerimize yönelik başlattığı projeyi sürdürüyor. Ben projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AMAÇ MOBİLYA BÖLÜMÜNÜ POPÜLER HALE GETİRMEK

MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç da hem proje hem de yeni dönemde öğrencilere yönelik yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi. İnegöl’ün geçim kaynağının, dünyaya açılan penceresinin mobilya olduğunu kaydeden Malkoç, “Ancak her sektörde olduğu gibi mobilya sektöründe de mobilyacılarımız bazı sıkıntılar yaşamaktadır. Bu sıkıntılardan biri de ara eleman sıkıntısıdır. İnegöl’ün bölgesel anlamda yaşadığı en önemli sorunların başında nitelikli insan gücünün eksikliği gelir. Yaklaşık 3 yıl önce yaptığımız araştırmada, geçimini mobilya sektöründen karşılamasına rağmen meslek liselerinde okuyan öğrencilerin mobilyayı tercih etmediğini üzüntüyle tespit ettik. Mobilyayı daha ileri noktalara taşımak adına elimizi taşın altına koymaya karar verdik. Benim Geleceğim Mobilya projesi hayata geçirildi. Buradaki amaç meslek okullarında mobilya bölümlerini popüler hale getirerek bu bölümde okuyan öğrencileri de özel hissettirmektir” dedi.

MOBİLYA BÖLÜMÜNÜN POPÜLARİTESİ ARTIYOR

Projede başarıyla tamamlanan ilik yılın ardından alınan sonuçların memnun ettiğini vurgulayan Malkaç şöyle konuştu: “Ortalama 40-50 öğrencinin son seçenek olarak değerlendirdiği mobilya bölümüne bu yıl ciddi anlamda müracaat oldu. Gerek Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi, gerekse de Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünde mobilya bölümüne toplam 145 öğrenci kayıt yaptırdı. Geçen yıl proje kapsamında 61 öğrencimize her ay 100 TL burs verdik. Bu yıl da burs ve yurt dışı gezilerine devam edeceğiz. Ayrıca teşekkür alan öğrencilere 150 ve takdir alan öğrencilere 200 TL olarak burslarımız verilecek. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da okulumuzun 10 öğrencisini İtalya Milano fuarına götüreceğiz.”

ELİMİZDEKİ BÜYÜK İMKANI KAÇIRMAMALIYIZ

Programa katılan MOSFED Başkanı Ahmet Güleç de sektörle ilgili tecrübelerini paylaşmak ve öğrencilere bilgi vermek adına bir konuşma yaptı. “Geleceğimiz gerçekten mobilya” diyerek konuşmasına başlayan Güleç, şu ifadeleri kullandı: “Bu şehrimiz için de ülkemiz için de dünya için de geçerli. Çünkü dünyada mobilya rakamları her yıl yükseliyor. Bir şeyin gelecek olabilmesi için hep şuna bakılır: kim yapıyor bu işi. Baktığımızda bugün ihracatı ve imalatı başta ABD, Canada, Almanya, Fransa, İngiltere gibi ülkeler yapıyor. Mobilya ülkelerinin ihracat ve imalatının yüzde 51’ini gelişmiş ülkeler yapıyor. Demek ki bizim bu gelişen sektörü elimizden kaçırmamamız gerekiyor. Elimizde büyük bir imkan var. Bizim dünyaya nasıl üretim merkezi olabilirizin alt yapısını oluşturmamız lazım. Bunun için de sizin gibi değerli genç kardeşlerimiz lazım.”

“PROJEDE EN ÖNEMLİ UNSUR SİZ GENÇLERSİNİZ”

İTSO Başkanı Metin Anıl da programda kürsüye çıkıp bir konuşma yaptı. 2014 yılının ilk aylarında MÜSİAD’dan bir heyetin bu proje ile ilgili gelip destek istediklerini belirten Anıl, “Her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade ettik. Projenin adı Benim Geleceğim Mobilya. İnegöl de Türkiye’de mobilyanın başkenti olma yolunda koşar adımlarla giden bir yerleşim yeri. Bizim de İTSO olarak 2023 hedeflerimiz var. Bu hedeflerden en önemlisi de mobilyada 1 milyar dolar dış ticaret, totalde de 3 milyar dolar dış ticaret. Bunlar güç rakamlar, ama bu güç rakamlara ulaşmanın mücadelesi el ele birlikte veriliyor. 2023’e 8 yıl kalmış ve 8 yılda 1 milyar dolar mobilyada dış ticareti yakalamanın mücadelesini İnegöl olarak hep birlikte veriyoruz. Mobilyayla ilgili sorunlarımıza da bakıyoruz, en önemli sorun kalifiye eleman sorunu. Bu sorunun çözümü için de MÜSİAD’ın bu projesini destekledik. Bu projede en önemli unsur siz gençlersiniz. Bu konuyla ilgili sizlerden çok ümitliyiz. Ben bu ışığı sizlerin gözünde de görüyorum” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican da yaptığı kısa konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bugün burada Benim Geleceğim Mobilya projesiyle ilgili güzel bir etkinlik için toplandık. İlçemiz sanayi şehri. Bizim Milli Eğitim Bakanlığımız da hedef olarak genel eğitim içerisinde mesleki eğitimin seviyesini yüzde 65’e çıkardı. Yani ortaöğretim öğrencileri içerisinde mesleki liselere giden öğrenci sayısı yüzde 65. Bugün burada da 140 mobilya bölümü öğrencimize yıl boyu verilecek burs için banka hesap cüzdanları teslim edilecektir.”

GENÇLERİMİZİN HEDEFİ OLMALI

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İnegöl’de çok büyük bir katma değer olduğuna vurgu yaparak, “İnegöl Belediyesi olarak bizler de her anlamda katkı koymaya çalışıyoruz. Mobilya da her ne kadar sizler için bir gelecek olsa da İnegöl için de bir gelecek. Onun için bu konuda dikkatinizi çekmek istiyorum. Gençlerimizin bu manada hedefleri olmalı. Önemli olan yarın gelecekte kendi ayakları üzerinde duracak sizler, ben ne olmak istiyorum, nereye gidiyorum sorusunu sormak zorunda. Ben bu projenin hazırlanmasında ve projenin paydaşlarına emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK PROJE

Son olarak bir konuşma yapan Kaymakam Ali Akça, düzenlenen bu programın kendisinin çok keyif aldığı, mutlu olduğu ve çok da faydalandığı bir program olduğunu dile getirdi. “İnanıyorum ki bugün burada sunulan proje sadece İnegöl ve Bursa değil, tüm Türkiye’ye örnek olacak bir proje” diyen Kaymakam Akça, “İnegöl değerleri olan bir ilçe. Bereketli topraklarımız var. İnsanlarımız bu topraklar üzerinde çiftçilik ve hayvancılık yaparak değer üretiyor. Osmanlı’nın filizlendiği bir tarihimiz var. İnegöl’ün tarihi değerleri var. Doğal, tabii değerlerimiz var. Oylat, geniş ormanlar. Köftemiz var, mobilyamız var. Bu örnekleri çoğaltabilirsiniz. Bu değerleri daha ileriye taşımak var. Bunun için de nitelikli ara elemana ihtiyacımız var. Burada ben kavramından biz kavramına geçmek durumundayız. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilere burs alacakları banka hesap cüzdanlarını dağıtarak yeni eğitim öğretim yılında başarılar dilediler.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.