Başbakan Binali Yıldırım Rakamlarla İnegöl Mobilyasını Anlattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
11 Ara 2017 / Pzt 23:35
/ 23.450 Kez Okundu
| |

Başbakan Binali Yıldırım meclis kürsüsünden İnegöl mobilyacısının son dönemde yaptığı gelişimi milletvekillerine açıkladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İnegöl'deki mobilyacılar kan ağlıyor sözlerinin ardından Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu. Binali Yıldırım'ın İnegöl mobilyasının son dönemde gelişiminden bahsederek ihracat rakamlarını meclis kürsüsünden milletvekillerine açıkladı.

Yıldırım "Bir de mobilyacılar ile ilgili sayın Kılıçdaroğlu mobilyacılar ile alakalı İnegöl'deki mobilyacılar kan ağlıyor dedi. İktidara geldiğimizde İnegöl'de 1 OSB vardı ve burada 50 metrekare 150 metrekarelik dükkanlar vardı. 15 milyon dolarlık ihracat yapıyorlardı.  Bugüne kadar 2 tane daha OSB yapıldı. 100, 150 metrekarelik dükkanlar 10 bin 15 bin metrekareye döndü. İşletmeler bugün İnegöl'de sadece 115 ülkeye 400 milyon dolarlık ihracat yapıyorlar. İhracat 15 milyondan 400 milyona çıktı.  Peki üretim ne oldu. Bu senenin 1. çeyreğinde yüzde 4.8 2. çeyreğinde yüzde 14.2, 3.çeyrekte 41.7 oranında arttı. Kan ağlıyor dediğiniz mobilyacıların görüntüsü de bu bilançosu da bu fazla lafa hacet yok." dedi



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.