Başıboş Atlara İnegöl Belediyesinden Müdahale

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başıboş Atlara İnegöl Belediyesinden Müdahale
 :
/ 1.722 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Belediye meclis kararı ile çevrede, özellikle yollarda bulunan başıboş şekilde dolaşan atlara el koyarak, İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Barınağına teslim etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; “Bilindiği üzere 07.11.2007, tarih ve 166 sayılı Belediye meclis kararı ile ilçemizde at arabalarının şehir içinde taşıma ve seyahat amaçlı kullanılmasının yasaklanması ile beraber meskûn mahalde kalan hayvan ahırlarının kapatılması konusunda kararı alınmıştı. Bu kararın ilçemiz şehir merkezinde bu işi yapan tüm vatandaşlarımıza tebliğ edildiği halde bazı vatandaşlarımız son zamanlarda bu konuya riayet etmeyerek şehir içi yük taşıma ve seyahat amaçlı kullanıldığı veya atların başıboş olarak bırakıldığı gözlemlenmiştir” dedi.

 

Taban konuşmasının devamında; “Önceki akşam şehir içerisinde başıboş şekilde dolaşarak yaya ve trafik akışını tehlikeye düşüren atlara belediyemiz zabıta müdürlüğü olarak müdahale edilmiştir. Sahibi tespit edilmeyen atlar belediyemiz veteriner işleri müdürlüğü personeline teslim edilerek hayvan barınağına konulmuştur” dedi.

 

 

Taban; “Meclis kararına uymayarak at ve at arabalarını şehir içi yük taşımacılığında ve seyahat amaçlı kullandığı veya atları başıboş olarak bıraktığı takdirde, meskûn mahal içerisinde at besleyerek çevre ve insan sağlığı açısından sakıncalı ve şehir yaşamına aykırı hareket eden at sahibine ceza-i işlem uygulanacaktır. Ayrıca atların müsadere altına alınacağının da bilgisini buradan vermek istiyorum, konuyla ilgili olarak vatandaşlarımız şikâyetlerini bize Alo 153 hattını arayarak bildirebilirler” şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.