Başkan Alper Taban ortak yayında merak edilenleri cevapladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Alper Taban ortak yayında merak edilenleri cevapladı
#İnegöl | Haber Merkezi
18 Eyl 2019 / Çar 14:28
/ 9.833 Kez Okundu
| |

Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Online - Genç Gazete ortak yayınında İsmail Durmuş ve Cem Taşkıner’in sorularını yanıtladı.

İnegöl’ün daha yeşil olması için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Taban; “Kişi başına düşen yeşil alan ortalamasında Türkiye ortalamasının üzerinde, Avrupa ortalamasının da yarı seviyesindeyiz. İnegöl içerisinde yeşil değil, yeşiller içinde İnegöl hayal ediyoruz. Kültür Park içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanımızın destek ve katkılarıyla revizyona sokacağız. Yürüyüş alanları, yeşil alan miktarını da arttırmak istiyoruz. Orada bir revizyon yapacağız. Kültür Park’ta araçlar hem Okullar Bölgesi’nden hem de Siteler tarafından girişte otoparka bırakılacak. Park içinde araç dolaşmayacak. Alternatif mesire alanları için de bir çalışmamız var” şeklinde konuştu.
 
BEDREDE REVİZYON
Bedre deresiyle ilgili çalışma yaptıklarını da aktaran Taban; ““Bedre deresinde çalışıyoruz. Mesudiye tarafında yeşil alan olan kısım yol olarak kullanılıyor. Orası yol değil, yeşil alan. Sanayi tarafı yol. Köprüden sonrası yeşil alan. Bir orayı yeşil alan olarak rekroasyon alanı olarak hayal ediyorum. Bu arada köprünün altındaki yol da yasal değil. Orayı asfaltlayın diyorlar ancak Karayolları o geçişleri kapatın diyorlar. Oraları taşkın sahaları. Oradan geçiş yasal değil” diye konuştu.
 
HEDEFİMİZ EN TEMİZ ŞEHİR OLMAK
Temizlik çalışmalarıyla ilgili bilinçlendirme çalışmalarının süreceğini de aktaran Taban; “Hedefimiz en temiz şehir olmak. Ne kadar az kirletirsek temizlemek için o kadar az uğraş veririz. Niyetimiz öncelikle kirletmenin önnüe geçmek. Onun için çabalıyoruz. Farklı projeler üretiyoruz. Sokakta billboardda, basında, sosyal medyada farklı çalışmalarımız var. Şimdi bir kamu spotu hazırlıyoruz onu da yakın zamanda tanıtacağız. Hep birlikte İnegöl’ü en temiz şehir yapmak için çaba sarf etmeye devam edeceğiz “ ifadelerini kullandı.


 
YER ALTI ÇÖP KONTEYNIRLARI KALKIYOR
Yer altı çöp konteynırlarını kaldırmaya başladıklarını söyleyen Taban; “Bu konteynırların bir ömrü var. 50 kadar yer altı konteynırımız var. Çöp asitlerinin birikmesi, koku ve mikrop ürettiği için bunları kaldırıyoruz. Bunların yerine daha uzun ömürlü konteynırları koyuyoruz. Bunların ömürleri bittiği için kaldırıyoruz, keyfi kaldırmıyoruz. Yeni çöp konteynırları daha uzun ömürlü olacağı için onları tercih ediyoruz” dedi.
 
KÜLTÜR SANAT ÇALIŞTAYI
Her mahallede vatandaşla buluştuklarını kaydeden Taban; “Her mahallemize gitmek istiyorum. Bu tarz bir oturum olabilir. Çat kapı da gitmek istiyoruz. 116 mahallemize de gitmeyi arzuluyorum. Orada düşündüğümüz projeler, eksiklikler var. Onları yerinde duyuyoruz, görüyoruz. Bu projenin çok faydalı olduğunu düşünüyorum” dedi. Taban, Kültür Sanat ve Spor Çalıştayları gibi projeler de yapılabileceğini aktardı.
 
ALTYAPI BAŞLIYOR
Taban, asfalt atılması ve altyapıyla ilgili gelen sorulara da; “Büyükşehir Belediyemiz yakın zamanda altyapı için çalışmalara başlayacak. Hemen ardından hızlıca tüm mahallelerimizde asfaltlama çalışmalarına başlayacağız” ifadelerini kullandı.
 
KAYADAN TOZ KOPARIR
Taban, AK Parti’de yaşanan istifalarla ilgili soruya da şu yanıtı verdi: “ AK Parti güçlü bir parti. Hala bu gücünü koruyor. Ben bu ayrılışların kayadan toz kopardığını düşünüyorum. İnegöl’de böyle bir oluşum var mı yok mu bilmiyorum. Biz partimizde çalışmalarımızı aynı heyecanla sürdürüyoruz. Bu yeni oluşumların başarıya ulaşacağına çok da inanmıyorum”

YAYINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.