Başkan isyan etti, biz Türk’üz

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan isyan etti, biz Türk’üz
#İnegöl | Haber Merkezi
13 Tem, 2021 / Sal 08:26
/ 2.291 Kez Okundu
| |

BALGÖÇ Başkanı Ertan Başdere TRT’nin Bulgaristan Türklerinden Bulgar diye bahsetmesine tepki göstererek biz Bulgar değil Bulgaristan Türkleriyiz dedi.

Haftasonu Bulgaristan’da gerçekleşen seçimler için İnegöl’de dahil Türkiye’de 17 ilde sandık kuruldu. İnegöl’de çifte vatandaşlık sahibi Bulgaristan göçmeni Türk vatandaşlarda bu seçimlerde oy kullandılar.

Seçimleri haberleştirmek isteyen TRT televizyonu büyük bir hataya imza atarak Türkiye’de yaşayan Bulgaristan göçmeni Türk vatandaşları, Bulgar olarak sınıflandırdı.

Yapılan bu habere tepki gösteren BALGÖÇ İnegöl Şubesi Başkanı Ertan Başdere sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı “Şimdi ne kadar sinirlensek de boşuna. Zihniyet bulanık olunca çare bulmakta zorlaşıyor. Okumanın cehaleti alacağını söylerdi büyüklerimiz ama anlaşılıyor ki devlet televizyonu ya okumayanları işe almış ya da okuduğunu anlama kapasitesi son derece zayıf kişileri kurumunda barındırıyor. En vahimi de art niyetli olma ihtimalleri ki, ben buna inanmak dahi istemiyorum. Be cahil, bu ülkede Bulgar yok, bu ülkede Bulgaristan TÜRK’ü var, bu ülkede SOYDAŞ var, bu ülkede Balkan Muhacirleri var. Bu insanlar TÜRKLÜKLERİ yok edilmek isteniyor diye, dinleri ellerinden alınmak isteniyor diye, TÜRKÇE kelâm etmeleri yasaklanıyor, ana dillerini konuşmalarına engel olunuyor bu yüzden hapislerde işkencelere maruz kalıyor, bu uğurda can veriyorlar diye doğduğu, büyüdüğü toprağı bırakıp anavatana gelmek zorunda kaldı. Bu insanlar Bulgar yapılmak istendikleri için o Toprakları terk ettiler. Siz bunu anlayacaksınız. İsteseniz de, istememenizde, anlamak zorundasınız. Bizde, buna karşı ısrar ettiğiniz sürece gerizekalıya anlatır gibi tane tane anlatmaktan usanmayacağız. Biz Bulgar değil Bulgaristan TÜRKLERİYİZ.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.