Başkan Taban açıkladı! İnegöl’de 6 yılda kaç araçlık otopark yapıldı?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Taban açıkladı! İnegöl’de 6 yılda kaç araçlık otopark yapıldı?
#İnegöl | Haber Merkezi
20 Ara 2023 / Çar 13:39
/ 1.293 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi, Başkan Alper Taban'ın göreve geldiği 2017 yılından bu yana 131 farklı noktada 4750 araçlık otopark üretti. Bu otoparklar, hem parklanma sorununu çözmeye hem de trafik yoğunluğunu azaltmaya yardımcı oldu.

İnegöl'ün hızla artan nüfusuna paralel olarak araç sayısı da artıyor. Bu durum, parklanma sorununu da beraberinde getiriyor. İnegöl Belediyesi, bu sorunu çözmek için yeni otoparklar üretmeye devam ediyor.

Belediye, hem merkezi noktalarda hem de mahalle aralarında bulunan uygun her alanda otopark üretiyor. Bu sayede, hem parklanma sorunu çözülmeye hem de ara sokaklarda trafik akışının engellenmesinin önüne geçilmeye çalışılıyor.

Belediye, 5 yıllık görev süresi içerisinde her 14 günde bir yeni bir otopark üretti. Toplamda 131 farklı noktada 4750 araçlık otopark hizmete girdi.

Başkan Alper Taban, otopark çalışmalarının önemli bir yatırım olduğunu belirterek, "İnegöl'ün gelişmesiyle birlikte araç sayısı da artıyor. Bizler de bu artışa paralel olarak yeni otoparklar üreterek parklanma sorununu çözmeye çalışıyoruz. Hem merkezi noktalarda hem de mahalle aralarında bulduğumuz her uygun alanı otoparka dönüştürüyoruz. Bu sayede, hem parklanma sorununu çözüyoruz hem de trafik yoğunluğunu azaltıyoruz" dedi.

ÇARŞIYI RAHATLATAN OTOPARK HAMLESİ

Otoparkların sistemli bir şekilde planlanarak doğru noktalarda olmasına da özen gösteriliyor. Özellikle çarşı bölgesine yakın noktalarda büyük parklanma alanları oluşturularak, merkezin rahatlatılması hedefleniyor.

Başkan Taban, "Çarşı bölgesine yakın noktalarda, merkezin ve çarşının girişi diyebileceğimiz lokasyonlarda büyük parklanma alanları hizmete açarak merkezi rahatlatmaya gayret ettik. Bu sayede, vatandaşlarımıza çarşı dışında yer göstererek, kalabalık bölgelerde yayalaşmayı da teşvik etmiş olduk. İnsanlar araçlarını bırakarak çarşıya yaya olarak girmiş oldu. Bu sayede merkezi lokasyonlarda araç sayısını azalttık" dedi.


MERKEZDE 390 ARAÇLIK OTOPARK

Şehrin merkezinde de yeni otoparklar inşa ediliyor. Yeni Yaşam Alanı ve Kent Meydanı ile Merkez Park projelerinin altında toplamda 390 araçlık otopark yer alacak. Bu otoparklar, bölgenin otopark ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak.

Başkan Taban, "Yapımında sona gelinen Yeni Yaşam Alanı ve Kent Meydanı projemiz ile hemen karşıda yer alan eski Hükümet Konağı alanında yine yapımında sona yaklaştığımız Merkez Park projelerimiz otopark konusunda da bizlere büyük bir katkı sağlayacak. Her iki projemizin de altında toplamda 390 araçlık otoparkımız mevcut. Yerin üzerinde yaşamı sürdürüp İnegöl'e modern bir meydan kazandırırken, yerin altını da otopark olarak hizmete sunuyoruz" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.