Başkan Taban Mahmudiye Mahallesi Sakinleriyle Buluştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Taban Mahmudiye Mahallesi Sakinleriyle Buluştu
#İnegöl | Haber Merkezi
19 Eki 2019 / Cmt 12:36
/ 907 Kez Okundu
| |

Belediye Başkanı Alper Taban, “Mahalle Buluşmaları” adı altında düzenlenen vatandaşlarla buluşma programı kapsamında Mahmudiye Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Şehrin yönetimine halkı da dahil ederek katılımcı bir yönetim şekli oluşturma adına adımlar atan İnegöl Belediyesi, bu kapsamda vatandaşın fikirlerine doğrudan ulaşabilmek adına Mahalle Buluşması Programları tertip ediyor. Temmuz ayında başlayan buluşmalar bu hafta Mahmudiye Mahallesinde devam etti.

HER HAFTA FARKLI BİR MAHALLEDE VATANDAŞLARLA BULUŞACAK

Her hafta farklı bir mahallede gerçekleştirilmesi planlanan buluşmada, Belediye Başkanı Alper Taban beraberindeki Başkan Yardımcılarının ve kurum temsilcilerinin de katılımıyla Mahmudiye Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Şükrü Naili Paşa İlkokulu bahçesinde 17.30’da gerçekleştirilen buluşmada, vatandaşların talep, istek ve şikayetleri dinlendi.
Mahalle Buluşmasının açılışında kısa bir konuşma yapan Mahmudiye Mahallesi Muhtarı Raşit Alan; “Bakanımız sağ olsun bugün mahalle sakinlerimizle bir araya geldi. Bölgemizde sorunlarımız ve taleplerimiz var. Vatandaşlarımız ve muhtarlık olarak bizler sorunlarımızı başkanımıza ileteceğiz” dedi.

HER VATANDAŞIMIZDAN BİR ŞEYLER ALIYORUZ

Belediye Başkanı Alper Taban ise Mahalle buluşmalarını önemsediklerini ifade etti. Taban, “Sizlere daha iyi hizmet etmek için mahallelerimize gidiyoruz. Mahallelerimizde parklar müsaitse parklarda, okullar müsaitse okullarda vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Bunu niye yapıyoruz? Vatandaşlarımızın sorunlarını bizler muhtarlarımız aracılığıyla alıyoruz. Seçim döneminde bizler de gezdik dolaştık. Geçen süre içerisinde zaten sahadayız, bir şeyleri görüyoruz ama bu buluşmalar şuna vesile oluyor; işler yolunda gidiyor mu? Göremediğimiz, plana alamadığımız, düşünemediğimiz bir şeyler var mı? Veya vatandaşımızın eleştirisi olabilir, önerisi olabilir, bunları da gelmişken alalım gibi pek çok faydaya dönüşmüş oluyor. Burada Başkan Yardımcılarım var, meclis üyelerim var, partimizin yöneticileri var… Çok yönlü çalışarak hanımefendilerden, öğrencilerden, gençlerden, yetişkinlerden herkesten bir şeyler alıyoruz. Aldıklarımızı da programa almaya çalışıyoruz” dedi.

EVLATLARIMIZA YATIRIM YAPMAMIZ LAZIM

Konuşmasında şehirde yaşanan bazı sorunların aile yapısının bozulmasından kaynaklı olduğuna da değinen Taban, “Aslında baktığımız zaman şehrimizde yapmamız gereken pek çok şey var. En başta evlatlarımıza yatırım yapmamız lazım. Beraberinde ben aile müessesesini çok önemsiyorum. Bugün sorunlu, problemli kollara baktığınızda bunun içinde insan görüyorsunuz. Bu niye böyle oldu dediğinizde de ailelerdeki dezenformasyonun gerçekleştiğini, aile yapısında bir sorun olduğunu görüyoruz. Güzel güzel parklar yapıyoruz ama bakıyorsunuz oralarda banklara, oyuncaklara zarar veriliyor. Bunlarla ilgili topyekun mücadele edebilmek adına da bizzat böyle vatandaşımızla sahada buluşalım istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

TÜM SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN GAYRET İÇERİSİNDEYİZ

Taban, şehrimizin en önemli sorunlarından birinin altyapı olduğuna dikkat çekerek; “Beraberinde trafikle ilgili, parklanmayla ilgili ciddi sorunlarımız var. Burada bir Pazartesi pazarımız var. Esnafımız bundan dolayı burada zorlanıyor. Muhtemelen hane halkı da sorun yaşıyor. Son dönemde burada bir ceviz pazarı da oluyor. Çok ciddi bir yük ve karışıklık oluşturdu burada. Onun da farkındayız. Tüm bu konularda gayret içerisindeyiz” diye konuştu.
Konuşmalar sonrası mikrofonu vatandaşlar alarak sorunlarını, istek ve şikayetlerini, bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerini Başkan Taban ve ekibine iletti. Belediye Başkanı Alper Taban da iletilen sorunlarla alakalı vatandaşı bilgilendirerek talepleri not aldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.