Başkan Taban yeni sisteme olumlu bakıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Taban yeni sisteme olumlu bakıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
25 Eki 2019 / Cum 16:24
/ 1.700 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban belediyeler ile alakalı yeni kanun düzenlemesini değerlendirdi ve mevcut duruma göre daha iyi olacak dedi.

2014 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Kanunu sonrası İnegöl Belediyesi’nin yetkileri kısıtlanmış, hizmetin büyük bölümü Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılmıştı.

İNEGÖL HİZMETTEN MAHRUM KALMIŞTI

Recep Altepe döneminde, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden İnegöl halkı mahrum kalmış, bu süreç Recep Altepe’nin görevden alınmasına kadar devam etmişti. Hatta 2015 yılında yağan kar sonrası İnegöllüler 2 gün Bursa’dan gelecek ekipleri beklemiş ana arterler de dahil her yerde insanlar mahsur kalmıştı.

KANUNDAN ENÇOK İNEGÖL OLUMSUZ ETKİLENDİ

Büyükşehir Kanunundan en çok mağdur olan ilçe olarak İnegöl göze çarparken, İnegöllüleri sevindirecek gelişmeler yaşanmakta ve büyükşehir kanununda değişiklikler yapılması için çalışmalar başlatıldı.

Büyükşehir yasası ile yapılması öngörülen değişiklikler hakkında konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban “Konu ile alakalı bizden görüş istendi bizde avantaj ve dezavantajları bildirdik. Henüz kanun ile alakalı kesinleşmiş bir durum yok. Bizde kısmi bilgileri basın kuruluşlarından takip ediyoruz. Yaşanan olumsuzluklardan dolayı bu kanun değişikliği gerçekleştiriliyor. Ben mevcut durumdan daha iyi olacağını düşünüyorum. Büyükşehir belediyesine aktarılan bazı hizmetler bütçeleri ile beraber ilçe belediyelerine bırakılacak. Tam manası ile eski sisteme dönüş gibi bir durum yok ama yeni sistemle birlikte kendi kaynağımızı kendimiz yönetmiş olacağız.” Dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.