Başkan Taban’dan çocuklara kitap sürprizi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Taban’dan çocuklara kitap sürprizi
#İnegöl | Haber Merkezi
11 Kas 2019 / Pzt 17:07
/ 864 Kez Okundu
| |

Belediye Başkanı Alper Taban, Çocuk Kitapları Haftası kapsamında Maden İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilere kitap hediye etti.

İnegöl Belediyesi, 09-15 Kasım tarihleri arasında kutlanan Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında farklı bir etkinliğe imza attı. İlkokul öğrencilerine yönelik kitap okumaya özendirme ve farkındalık çalışması kapsamında, Maden Mahallesinde bulunan ilkokulda okulun bahçesindeki ağaçlara öğrenciler dersteyken kitaplar asıldı. Tenefüse çıkıp kitapta ağaçları gören öğrenciler büyük şaşkınlık yaşadı.

İnegöl Belediyesi’nin bu sürprizi sonrası, bugün de Belediye Başkanı Alper Taban okulu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Taban, ziyareti sırasında anaokulu, 1, 2, 3 ve 4’ncü sınıf öğrencilerine de kitap hediye edildi. Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa ile meclis üyelerinin de katıldığı etkinlikte, öğrenciler kendilerine kitap hediye eden Başkan Taban’a teşekkür etti.

Burada bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Şuanda Maden Mahallemizdeyiz. Buradaki ilköğretim okulunda öğrencilerimizle bir araya geldik. Dünya Çocuk Kitapları Haftası münasebetiyle öğrencilerimize geçtiğimiz hafta burada bir sürpriz yapmıştık. Okulumuzun bahçesindeki ağaçlara ders saatinde kitaplar asarak, öğrencilerimiz teneffüse çıktıklarında da görmelerini sağlamıştık. Onlara böyle bir sürpriz yapmıştık. Bugün de kendilerini ziyaret ederek hem burada neler yaptıklarını görmek istedik hem de beraberinde onlara kitap hediye ederek okuma alışkanlığını verebilmek adına çalışma yaptık” dedi.

“Kitap okumak çok güzel bir şey” sözleriyle konuşmasını sürdüren Taban, “Bunu zamanda çocuklarımız çok daha iyi anlayacaklar. Kitap okuyanlar geçmişlerini de bugünlerini de geleceğini de en iyi anlayanlardır. Dolayısıyla kitap okuma noktasındaki teşviğimizi her geçen gün arttırmak istiyoruz. Çünkü eğitimli toplumlar her zaman başarılı olmuşlardır. Hayatta çok daha sağlıklı birey veya sağlıklı toplumu teşkil etmişlerdir. Biz de şehrimizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın bu noktada bolca kitap okumalarını istiyoruz. Bunu da geçtiğimiz yıllarda da yaptığımız kitap fuarlarıyla bu özendirme faaliyetlerini arttırmak istiyoruz. Bu yıl da yine kapsamlı bir kitap fuarına ev sahipliği yapacağız” ifadelerinde bulundu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.