Başsavcıdan dev operasyon sonrası açıklama

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başsavcıdan dev operasyon sonrası açıklama
#İnegöl | Haber Merkezi
20 Haz 2019 / Per 16:52
/ 3.160 Kez Okundu
| |

İnegöl’de geçtiğimiz gün yapılan ve 34 kişinin tutuklandığı uyuşturucu operasyonu sonrası İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç basın toplantısı düzenledi.

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, İnegöl deki dev uyuşturucu operasyonun ardından açıklama yaptı. Makamında İlçe Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin ve İlçe Jandarma Komutanı Ferruh Maden’in katıldığı basın toplantısında İnegöl’de uyuşturucu madde ticareti yapanlara yönelik çok önemli bir operasyon gerçekleştirdiklerini belirten İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, “Bu soruşturma bugüne kadar uyuşturucu madde satıcılarına yönelik İnegöl’de yapılan en kapsamlı soruşturmadır. Bir kaç ay boyunca İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Jandarma Komutanlığımız ile birlikte çok titiz bir soruşturma yürüttük. Şu ana kadar soruşturmada 34 şüpheli tutuklandı. Bugün alınacak ifadeler sonrasında bu sayının artma ihtimali bulunmaktadır. Ben verdikleri emek dolayısıyla İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Jandarma Komutanlığımız personellerine ile Kaymakam beye teşekkür ediyorum.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİRİZ

Bunun yanında uyuşturucu madde ticareti ve kullanımı açısından çocuklarımızı ve gençlerimizi uyuşturucudan koruma adıma elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımıza tekrar seslenmek istiyorum; bizim kapımız herkese açık. Uyuşturucu madde kullananlar da dahil olmak üzere buraya gelebilirler. Bu illetten kurtulmak isteyenlere ceza vermiyoruz. Onların tedavileri için çabalıyoruz. Öncelikli amacımız tedaviyi sağlamak. Bu mücadele noktasında emniyetimiz ve jandarmamıza halkımız destek vermeli. Anne, babalar, öğretmen ve müdürler çocuklarımızı takip etmeli. Bizlere bunları iletsinler. Biz de her türlü desteği veririz. 

Uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin kullanımı ülkemizde ve ilçemizde artış gösteriyor. Özellikle uyuşturucu madde satıcıları, çocuklarımızı hedef olarak alıyorlar. Çocuklarımız çok büyük önem teşkil ediyor. Biz onları koruma adına ellerimizden geleni yapmalıyız. Sentetik kullanım maddelerinde de artış gösteriyor. Bu maddeler esrara göre çok daha büyük zarar veriyor. Daha tehlikeli... Psikolojik ve fizyolojik açısından zarar veriyor. Ölümlere dahi sebebiyet verebiliyor. Halkımızın bu manada da bilinçlenmeye ihtiyacı var.  Uyuşturucu madde ticareti ile ilgili Ceza Kanununda çok ağır hükümler mevcut. 10 yıldan 30 yıla kadar hapis cezaları var. Çocuklara uyuşturucu madde satıldığında cezalar ağırlaştırılıyor. Bu anlamda Ceza Kanunu anlamında eksikliğimiz yok. Bu mücadeleyi sadece biz savcılık ve kolluk olarak yapmamız çok zor. İnşallah elbirliği vererek halkımızla birlikte uyuşturucu maddenin önüne geçebiliriz. Ben tekrar ifade etmek istiyorum; uyuşturucu madde kullanana ilk etapta ceza vermiyoruz. Asıl isteğimiz tedavi edilmeleri, ıslah edilerek topluma tekrar kazandırılmalarıdır. Uyuşturucu madde kullananlar savcılığa, emniyete, jandarmaya ya da Devlet Hastanesine başvurduğunda tedavi süreçlerini hemen başlatıyoruz.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.