Baştürkten Siyaset Yanıtı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Baştürkten Siyaset Yanıtı
 :
/ 2.120 Kez Okundu
| |

İlçe Milli Eğitim ve Şube Müdürlüklerindeki rotasyonun ardından emekliye ayrılmayı düşünen Mehmet Baştürk, basın mensuplarının siyasete atılıp atılmayacağı ile ilgili sorularını yanıtsız bıraktı.

Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi’ni ziyaret eden Mehmet Baştürk, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Rotasyon ile İnegöl’deki görevinden ayrılacağını aktaran Baştürk: “Bakanlığımız tarafından son 2-3 yıldan beri İlçe Milli Eğitim ve Şube müdürleri ile ilgili yönetmelikler hazırlanıyordu. Henüz yeni çıktı. Bakıldığında İnegöl 1.bölgede ve 1.bölgede 6 yıl çalışan İlçe Milli Eğitim ve Şube müdürleri ile İl milli Eğitim Müdür yardımcıları tayin istemek zorunda. Biz de İnegöl’de 10 yıldan beri İlçe milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmaktayız. Şube müdürlerimiz de aynı şekilde 10 yılı aşkın hizmet etmekteler. Bu bakanlığımızın bir politikası… İnegöl’e hizmet etmekle doyum olmaz. Daha fazla hizmet etmeye, bir şeyler vermeye hazır olduğumuzu, böyle bir çalışma içerisinde 10 yılımızı geçirdik. İnegöl büyüyen gelişen bir şehir. 10 yılda İnegöl’e Cumhuriyet tarihinin en büyük eğitim yatırımları yapıldı. En güzel okullar açıldı. 10 yıl önce 50-55 olan sınıf mevcutları 25-35 arasındaki bakanlığın hedeflediği noktaya getirildi. Bu süreç içerisinde hem ben hem de şube müdürleri arkadaşlarımız 1-6 Ağustos tarihileri arasında tercihlerimizi yapacağız. 15 Ağustos’ta sonuçlar belli olacak. 30 Ağustos tarihine kadar da herkes atandığı yere gidecek. Mevzuat böyle emrediyor. Erteleme konusu basına yansıdı ama bu konu ile ilgili net bir bilgi yok. Ertelenmesi de zor” dedi.
 
BU AYRILMA İSTEKSİZ DE OLSA…
 
Daha önce tayin olarak İnegöl’den ayrılanların pişman olduklarını kendisine bildirdiklerini de kaydeden Baştürk: “İnegöl’den ayrılanların ağlayarak gittiklerini, gittikleri yerden de İnegöl’ün kıymetini bilin, biz burada İnegöl’deki heyecanı göremiyoruz şeklinde telefonlar da alıyoruz. Birçok heyecanlı güzel çalışmalar yaptık. Hayatın da görevlerin de bir sonu olacaktır. Bu ayrılma isteksiz de olsa hayır ve şer Allah’tan geliyor diye inanıyorsak bu sistem içerisinde gerekli müracaatımızı yapacağız” diye konuştu.
 
“İNEGÖL’ÜN BİR NEFERİYİZ”
 
Baştürk, tayin yerine emekli olacağı ardından da yerel seçimlerle birlikte siyasete gireceği şeklindeki yorumları da yanıtladı. Mehmet Baştürk, şunları söyledi: “Sistem olarak tayini isteyeceğiz ama ben İnegöl dışında başka bir ilçede çalışmak niyetinde değilim. İzinlerimi İnegöl’de çalışarak değil, atandığım yerde kullanarak emekliliğe ayrılmayı düşünüyorum. Bu düşünce safhasında... Bakanlığımızın değişik birimlerinde pozisyon doğarsa tabii ki çalışmayı arzu ederim. Devlet memuru olduğum için de siyaset konusunda yorum yapmam doğru olmaz. Siyaset ayrı bir iş… İlçemizde siyasilerimiz var. Gayet başarılı şekilde çalışıyorlar. Biz de İnegöl’ün bir neferiyiz. Yaptığım her şeyin İnegöl insanına güzel şeyler kazandırdığıma inanıyorum. Eğer bir atama olur ve veda konuşmamız olursa İnegöl’de yaptığımız çalışmaları sizlerle paylaşacağım. İnegöl’de çok farklı güzel yatırımlar yapıldı. Bizi teselli eden de bu hizmetlerdir. Daha sonrasında hakkımızda ne hayırlısı ise o olsun diyoruz. Siyasilerimizle biz uyumlu çalışmalarda bulunduk. Uyum içerisinde bir şeyler kazandırmayı amaçladık. İnegöl de bundan daha kazançlı çıktı. Ben 10 yılda Milli Eğitim Müdürlüğünü en güzel şekilde yaptığıma inanıyorum. Görelim Mevlam neylerse güzel eyler.”  





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.