“Bayburtlularla asla alay etmedim, etmem de”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
“Bayburtlularla asla alay etmedim, etmem de”
 :
/ 516 Kez Okundu
| |

30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili propaganda ziyaretlerini sürdüren AK Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, önceki akşam İnegöl Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Başkan Adayı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve meclis üyelerinden oluşan ekibi, Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İskender Kacır ile üyeler karşıladı.

KENDİSİNDEN BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Ziyarette konuşan Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İskender Kacır, “AK Parti İlçe Başkanımız Bülent Temelli, Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve Belediye Meclisi üyesi adaylarımız, cümleten hoş geldiniz. İlk olarak yönetim kurulumuza hayırlı olsun temennisiyle gelmişlerdi. Şimdi inşallah daha hayırlı bir iş olsun diye geldiler. Hepimizin bildiği gibi, ülkemiz bir seçim atmosferine girdi. Bu maratonda partilerin Belediye Başkan Adayları yarışacaklar. Bu yarışta hepsine başarılar diliyoruz. Sayın Başkanımız 9 Şubat’ta yaptığımız Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşu gecesi için derneğimize yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Zaten kendisi bizim derneğimizin fahri üyesidir. Dediğim gibi bu bir seçim atmosferi. Başarılı olan kazansın diyorum. Başkanımıza bir sorum olacak. Ben burada yoktum bugün. Şehir dışındaydım. Başkanımızın Bayburt’la ilgili söylemleri olmuş. Bu konuda kendisinden bir açıklama bekliyoruz” dedi.

SEÇİM ÇALIŞMALARI CİDDİ ANLAMDA YOĞUNLAŞTI

AK Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş ise, “Sıcak karşılamanız için teşekkür ediyorum. İskender Başkanımızın da dediği gibi, seçimler yavaş yavaş başlamıştı ki, biz buraya ziyarete gelmiştik. Sağ olun yine kalabalık bir ortam ile bizleri karşılamıştınız. İskender Başkan yeni seçilmişti bir hayırlı olsun ziyaretiydi. Tabi zaman içinde seçim çalışmaları ciddi anlamda yoğunlaştı. Nihayetinde derdimizi, heyecanımızı, yapmak istediklerimizi, yaptıklarımızı hatta yapamadıklarımızı bile bir yerlerde anlattık ifade ettik. Dolayısıyla seçimlere 5 gün var. Hatta 4 çalışma günü var. Bizim temennimiz ve duamız, bu seçimlerin İnegöl’ümüze de, ülkemizde de hayırlar getirmesidir” diye konuştu.

DALGA GEÇMEK GİBİ BİR DERDİM OLMADI

Dernek Başkanı İskender Kacır’ın sorusuna da yanıt veren Aktaş, “Ben gittiğim yerlerde yeni yasayı anlatıyorum. Yeni yasayı anlatırken, Türkiye’de bir dönem herkese vilayet sözü verildi diyorum. Beraberinde de Urfa Siverek örneğini anlatıyorum. Beraberinde Türkiye’de 1990’la 2000 yılları arasında 14 tane vilayet yapıldığını, lakin bu 14 vilayetin yapılması neticesinde ekonomik anlamda, nüfus anlamında bu vilayetlerde gelişme olmadığını ifade ediyorum. Örnekler veriyorum Bayburt il olduğunda nüfusu 50 bin civarındaydı, Bayburt’un bu seneki merkez nüfusu 32 bin. Yani il olmak bir şehrin nüfusunu ve ekonomisini arttırmıyor diyorum. Bu konuda sadece örnek veriyorum. Benim asla ve asla kimsenin vilayetiyle dalga geçmek gibi bir derdim olmadı. Benim de bugün haberim oldu. Açıklama yapan 3 abimizin 3’ü de MHP ile ilişkili. Bu tamamen siyasete yönelik bir eleştiri. Benim yanımda Bayburtlu meclis üyem var. Bulunduğum ortamlarda kendisi de bulunuyor. En azından kendisi bana der, ‘Abi sen ne yapıyorsun’ diye. Yani burada benden özür beklediklerini açıklamışlar. Ben 5 yaşındaki insandan bile özür dilemesini bilirim. Ama ben özür dilenecek bir hareket yapmadım onu söyleyeyim. Özür dilenecek bir hareket yapsaydım, çıkar aslanlar gibi özür dilerdim. Benim kimseyle dalga geçmem, alay etmem asla mümkün değil” diye konuştu.

İDDİANIN ALTI DOLDURULMALIDIR

Kimsenin proje konuşmadığına dikkat çeken Aktaş, “Herkes benim aleyhime  şu muhabbetleri ediyor; ‘Belediyede kimse bu adama saygı duymuyor’ yeni çıktı bu açıklamalar gazetelerde. ‘Belediyede saat 11.00’de işe gelenler var, hatta işe gelmeyen adamlar var’ diye. Arkadaş sen bunu söylüyorsan, çıkıp o adamın ismini de söylemen lazım. Kusura bakma, bunun altını dolduracaksın. ‘vatandaşı azarlıyor’ diyorsun, bu konuda örnek vereceksin. Vatandaşı da getireceksin. Kameralarla izleniyor. Başkanla görüşmek istemiş ama başkan görüşmemiş. Sonra pazarcılara ‘Ölün’ dediğimi ifade etmişler. 2 gün sonra basın açıklaması yaptım. Dedim ki ‘Buna tavuklar bile güler. Böyle bir şey olmadı. Neye dayanarak bunu söylüyorsun?’ Ertesi gün dedi ki, ‘Alinur Aktaş’ı severim. İyi bir kardeşimizdir. Kalbini kırmak istemezdim. Ben öyle duydum’. Eğer birbirimize duyumlarla siyaset yapmaya kalkarsak Allah muhafaza. Lakin bakın konuşulan konulara bakıyorum proje falan değil. İnegöl’ün geleceği ile ilgili hedefler değil. Yine bir meclis üyesi adayı eski Manavlar Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz diyor ki, ‘7/24 saat bir ağabeyiniz olarak telefonum devamlı açık olacak.’. İddia ediyorum, bu konudaki en iddialı Belediye Başkanlarından biriyim. Telefonu 24 saat açık olan bir Belediye Başkanıyım. Aktaş’ın telefonu gerçekten 24 saat açık. Gece 03.00’de ara Alinur Aktaş belki uykudadır, biraz gecikmeli de olsa telefonu cevap verir. Hatta cevapsız aramaysa, Alinur Aktaş bakar ve döner. Kusura bakma beni buradan vuramazsın” şeklinde konuştu.

VURACAKSANIZ BÖYLE BOŞ ŞEYLERLE GELMEYİN

Birilerinin seçim öncesi dar gelirli, yoksul aileleri tehdit ettiklerini ileri süren Aktaş,  “Bu ailelere, yardımı keseceklerin söyleyip tehdit ediyorlar. İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım Merkezinden, 742 aile yardım alıyor. Umuteli Sosyal Yardım Merkezinin başında da sizin de hemşeriniz olan Yahya Kani arkadaşımız var, biliyorsunuz.  Bin 100 küsur aile de buradan yakacak yardımı alıyor. Düzenli gıda ve giyim yardımı alan 742 aile, bin 100 küsur aile de yakacak yardımı alıyor. Arkadaşlar bir de ne dediler? ‘İnegöl de yeşil alan hiç yok, yeşil alanların hepsini sattılar’ dediler. Arkadaş bunu söylüyorsan neresi olduğunu söyleyeceksin. Bunu açıklayacaksın hangi yeşil alanı satmışız? Bu devletin hakimi ve savcısı var. Eğer bu konuda bir tespitin varsa, duyarlı bir vatandaş olarak dilekçeni yazarsın. Hatta isimsiz bir dilekçe bile yazsan, bu devlet kaile alıyor. Başbakanlık İletişim Merkezi BİMER var. İsimsiz dilekçe yaz. Ne yazdıysan değerlendirmeye alıyorlar. Asıl bunların hepsinden önemlisi beni yaralayan konu, ‘ayrımcılık var’ denmesidir. Böyle bir muhabbet var. Ben Kürt’ün halayına, Laz’ın horonuna, Manav’ın çiftetellisine katılan bir insanım. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Beni vuracaksanız böyle boş şeylerle gelmeyin” şeklinde konuştu.

İŞİ BAŞKA YERLERE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR

Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “2009 Seçimlerinde beyanname dağıtıldı. Eğer birilerini eleştirecekseniz boş şeylerle değil, yapamadığımız şeylerle eleştirin. 2009’daki beyannamede yapamadığımız şeyler oldu. Bunu söylesinler. O yapamadığımız şeylerin ihaleleri halen daha sürüyor. Yani ortada projeleri yok bir şeyleri yok, işi başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. Proje konuşmuyorlar”.

Ziyaretin sonunda Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İskender Kacır tarafından Aktaş’a çiçek takdim edildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.