CHP’li Hüseyin Çiçek, İnegöl Belediyesi’ni Kurban Bayramı öncesi Elektrik Sokak’ta yaptığı trafik düzenlemesi nedeniyle eleştirdi. Esnaf mağdur oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Hüseyin Çiçek, Kurban Bayramı öncesi İnegöl çarşı merkezinde yapılan trafik düzenlemesine tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan Çiçek, Elektrik Sokak’ın bu yıl yaya trafiğine kapatılmayıp araç trafiğine açık bırakılmasının esnafı ve vatandaşları mağdur ettiğini ifade etti.
EKONOMİK ZORLUKLARA EK MAĞDURİYET
Açıklamasında ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılara değinen Çiçek, İnegöl esnafının yüksek enflasyon, artan maliyetler ve daralan alım gücü nedeniyle zorlu bir süreçten geçtiğini belirtti. “Ancak bu zorluklara İnegöl Belediyesi’nin aldığı kararlarla bir yenisi daha eklendi,” dedi.
ELEKTRİK SOKAK ESNAFINA HÜSRAN
Her yıl bayram öncesi yaya alışverişine açılan Elektrik Sokak’ın bu yıl araç trafiğine açık bırakıldığını belirten Çiçek, esnafın yaşadığı mağduriyeti şöyle dile getirdi:
“Esnaf çarşının cazibe merkezi haline getirilmesini beklerken, Elektrik Sokak esnafı aldığı haberle hüsrana uğradı. Geçmiş bayramlarda yaya önceliği tanınarak alışveriş hareketliliği desteklenirken, bu yıl araç trafiği nedeniyle esnaf zor durumda bırakıldı. Neden böyle bir değişiklik yapıldı, anlamış değiliz.”
VATANDAŞIN GÜVENLİĞİ VE ESNAFIN İŞİ RİSKE ATILIYOR
Çiçek, araç ve yaya trafiğinin aynı anda Elektrik Sokak’ta bulunmasının vatandaşların güvenliğini tehlikeye atacağını ve esnafın iş yapabilme kapasitesini düşüreceğini vurguladı. “Mağdur olan yine esnaf ve vatandaş olacak,” dedi.
PLANSIZLIK MI, VİTRİNLİK KARAR MI?
Kararın plansız ve günü kurtarmaya yönelik olduğunu iddia eden Çiçek, şu soruyu yöneltti:
“Alınan bu karar planlı mı, yoksa günü kurtarmak için mi alındı bilemiyoruz. Ancak esnaf bu karara tepkili.”
KALICI VE KAPSAMLI DÜZENLEME TALEBİ
CHP’li Hüseyin Çiçek, İnegöl Belediyesi’ne çağrıda bulunarak, çarşının planlı ve programlı bir şekilde hem vatandaş hem de esnafın ihtiyaçlarını gözetecek şekilde düzenlenmesi gerektiğini belirtti. “Vatandaş ve esnaf, İnegöl Belediyesi’nden çarşının bir cazibe merkezi haline getirilmesini ve kapsamlı bir düzenleme bekliyor. Yerel yönetimin bu konuya hassasiyet göstermesini bekliyoruz,” dedi.