Bedelli askerlik mevcut askerleri kapsayacak mı?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bedelli askerlik mevcut askerleri kapsayacak mı?
#İnegöl | Haber Merkezi
23 May 2019 / Per 11:19
/ 3.487 Kez Okundu
| |

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni askerlik sisteminin kanunlaştıktan sonra silah altında olanları kapsayacağını açıkladı.

Askerlik sisteminin değişikliğine ilişkin kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Yeni sistem yasalaştığında, 6 ay askerlik yapmış olanlar terhis olabilecek" dedi.

Teklifle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, şu bilgileri verdi:

"Meslek Yüksek Okulları mezunları da yedek subay olarak görev yapabilecek. Görevlerinin sonunda talep halinde yedek subaylıktan astsubaylığa geçebilecekler. Subaylığa geçmeleri için önlerinde engel olmayacak. Bedelli askerlik kalıcı olacak. Bedeli yatıranlar bir aylık sürede askerlik görevini yapmış olacak. Yoklama kaçağı ve bakaya kalanlar bedelliden faydalanamayacak. Kanun yürürlüğe girmeden yoklama kaçağı ya da bakaya olanlar bir seferliğine bedelliden faydalanabilecekler. Kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ayı dolduran terhis olabilecek. 6 ay daha görev yapma imkanları var. Kendilerine ücret ödenecektir. Komisyon 48 saati beklemeden toplanabilir. Bedelli askerlikte yaş sınırı kalkacak."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.