Bekir Kahyaoğlu Makedon Lideri İnegöl’de ağırladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
24 Eki 2023 / Sal 17:10
/ 436 Kez Okundu
| |

Türkiye Muhtarlar Birliği Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu, Makedonya TMBH Siyasi Parti Genel Başkanı Erdoğan Saraç'ı İnegöl’de ağırladı

İnegöl’de gerçekleşen ziyarette İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın’da bulundu.
Ziyarette konuşan Bekir Kahyaoğlu,  TMBH Siyasi Parti Genel Başkanı Erdoğan Saraç’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kahyaoğlu, "Kendilerine teşekkür ediyorum. Allah sağlıklı ömürler vermesini, hayırlı hizmetler yapmasını niyaz ediyorum. Tabi ki Genel Başkanımızla çok eskiden kalan bir dostluğumuz var. Kendisine karşı çok büyük bir saygı ve sevgimiz vardır. Bu nedenle bizleri ziyaret etti, bizde oraya gittiğimizde Sayın Genel Başkanımızı ziyaret edeceğiz. Bize gösterdiği ilgiden dolayısıyla sizlerin önüne kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

TMBH Siyasi Parti Genel Başkanı Erdoğan Saraç ise

"Bugün Ankara dönüşünde kadim dostum olan Bekir Kahyaoğlu abimizi ziyaret etmekten son derece mutluyum. Hatırlanacağı üzere ‘Siz kimsiniz’ diye çok defa soruyorlar Bekir ağabeyimde Atatürk’ün diyarından gelmektedir, Hocacı Köyünden gelmektedir. Atatürk dedesinin kızıl hafızı Ali Rıza Bey’in diyarından gelmektedir. Öz ve öz Türk’üz. O yüzden bazen soruyorlar Türkçeyi nereden öğrendiniz diye? Bizde onlara hitaben diyoruz ki, siz zamanında bizleri Anadolu’nun Has Aileleri olarak Balkanlara Türklüğün ve İslamın bekçiliğini yapmak için gönderdiniz. Biz o insanların torunlarıyız ve hala görev başındayız. Bursa ve İnegöl bizim için çok önemli. Çünkü çok sayıda burada olan soydaşlarımızın ve akrabalarımızın burada olması tekrar vatana dönmeleri, Bursa’da da bizleri ev sahibi yaptıklarında yabancılık çekmiyoruz. Zaten Türkiye Cumhuriyeti bizim ana vatanımızdır, kalbimize taht kurmuştur. Bu tahtı da kimsenin yıkmasına izin vermeyiz. Bugün Belediye Başkanımız ve Başkan Yardımcımız da yanımızda. Yeni dostlukların kurulması elbette ki bizim istediğimiz şeyler arasındadır. Biz orada görevimizin başındayız. Bizler binlerce kefensiz yatan şehitlerimizin başında Fatiha okumaya devam ediyoruz. Makedonya bizim gönül coğrafyamızdır ve coğrafyamıza kimse hudutlar koyamaz." ifadelerini kullandı.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.