Belediye meclisi olağanüstü toplandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Belediye meclisi olağanüstü toplandı
24 Nis 2018 / Sal 16:09
/ 5.774 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi Meclisi kadroya geçen personel için olağanüstü toplandı.

Olağan üstü toplantıda İnegöl Belediyesinde kadroya alınan taşeron işçilerin çatısı altında toplanması amacıyla şirket satın alındı. Bedelsiz satın alınan İnegöl Turizm ve Kültür Hizmetleri Sanayi Ticaret ve Ltd. Şti. çatısı altında toplanacak olan İnegöl Belediyesinin 529 personelinin hakkını bu şirket koruyacak.

Toplantının açış konuşmasını yapan  Belediye Başkanı Alper Taban, “Gündem çok olağanüstü değil ama meclisin kararıyla yürümesi gerektiği için olağanüstü meclis toplantısı yapmak durumunda kaldık. Taşeronların kadroya geçirilmesiyle ilgili olan süreçte bizler daha önce geçmişte kurulmuş olan İBEFTAŞ şirketini İNTURAŞ olarak değiştirmiştik. Yüzde 99’u İnegöl Belediyesine ait olan ve yüzde 1’lik kısmı İBEFTAŞ’tan gelenlere ait olan bir şirketti. Son süreçte bununla ilgili bir değişiklikten dolayı güvenlik personellerinin yüzde 100’ünün size ait bir şirkette konuşlanıyor olması lazım dendi. Mevcutta var olan bir şirketin bedelsiz olarak devri ile beraber hem güvenlik personeli hem de onun dışında kalan diğer İnegöl Belediyesi çalışanlarını o şirketin içine alalım istedik. Bunu da hızlı bir şekilde yapmamız gerekiyor. Bu ay içerisinde tekrar bir meclis kararı aldık” dedi.

529 PERSONEL ŞİRKET BÜNYESİNE ALINIYOR

“529 tane arkadaşımızı taşerondan kadroya geçiriyoruz. Bu arkadaşlarımızın içlerinden bir kısmı güvenlik personelidir. Bununla alakalı özel bir hüküm var. Sıfırdan bir şirket kursanız bakanlar kurulu izni gerekiyor. Dolayısıyla biz de bir şirketi devralarak bunu çözelim istedik. Sadece güvenlik değil tüm personelleri buraya almak istedik.” Dedi.

Konuşmanın ardından İnegöl Turizm ve Kültür Hizmetleri Sanayi Ticaret ve Ltd. Şti.’nin belediyeye devredilmesi için Belediye Başkanı Alper Taban’a yetki verilmesi konusu oylandı. Madde oy birliği ile kabul edildi.

İSMİ DEĞİŞTİRİLECEK

Devir alınan şirketin isminin, Başkan Taban’ın yetkisiyle İnegöl Belediyesi Personel Hizmeti Temin ve Tedarik Şirketi olarak değiştirileceği bildirildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.