Belediye Meclisinin İlk Toplantısı Yapıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Belediye Meclisinin İlk Toplantısı Yapıldı
 :
/ 925 Kez Okundu
| |

30 Mart Yerel seçimlerinin ardından ilk Belediye Meclis Toplantısı dün gerçekleştirildi. İhtisas komisyonlarına üye seçiminin yapıldığı ilk toplantının ardından yeni üyelere rozetleri takıldı.

30 Mart yerel seçimlerinin ardından, AK Parti ve MHP’li üyelerden  oluşan Belediye Meclisi, ilk toplantısını dün gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen mecliste gündem maddeleri yer almazken, Bursa Belediyeler Birliği, Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği, İhtisas Komisyonları üyeliği ve  Meclis Başkanvekilliği seçimleri yapıldı.

23 AK PARTİ, 8 TANE MHP MECLİS ÜYESİ VAR

Dün saat 11.30’da belediye ek hizmet binasındaki meclis salonunda gerçekleştirilen Belediye Meclisi toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “30 Mart yerel seçimleriyle birlikte oluşan meclisin ilçemiz ve ülkemiz adına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Yeni görev alan arkadaşlara da görevlerinde üstün başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. İlk defa meclis üyesi olan kardeşlerimiz var. Mahalli idareler seçim sonuçlarından sonra 5 gün içinde Belediye Meclisi kendiliğinden toplanır. Biz de bunun gereği olarak ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. İlk iki yıl görev yapmak üzere Belediye Meclisimize iki Başkanvekili, iki Katip üye, Encümen üyeleri, Denetim Komisyonu üyeleri, İhtisas Komisyonları dediğimiz, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Plan Bütçe Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Kültür Sanat Komisyonu olmak üzere 4 ayrı komisyonumuzun üyelerini seçeceğiz. Bursa Belediyeler Birliği için üç asil, iki yedek üye belirleyeceğiz. En sonunda bu dönem seçilen meclis üyelerine rozet takacağız. Bir hafta 10 güne kadar Büyükşehir Belediye meclis üyesi arkadaşlarımız, ben de içlerinde olmak üzere Bursa’daki toplantıya katılacağız. Bu ay sonuna doğru bir meclis toplantısını daha gerçekleştireceğiz. O zaman gündem maddelerimiz olacak. Bu dönem iki partili meclisimiz var. Belediye Meclisimiz 23 AK Partili ve 8 MHP’li üyeden oluşuyor” dedi.

YENİ BELEDİYE BİNASININ YERİ BELLİ OLDU

Başkan Alinur Aktaş, mevcut hastanenin yerinden kaldırılmasıyla, orada inşa edecekleri Belediye binasında meclis toplantılarını yapacaklarını kaydetti.

İLK MECLİSE BÜTÜN ÜYELER KATILDI

Konuşmanın ardından yapılan yoklamada, bütün meclis üyelerinin ilk toplantıya katıldığı gözlendi.

GRUP SÖZCÜLERİ

Mecliste üyesi olan AK Parti ve MHP’nin grup sözcüleri açıklandı. AK Parti’nin Grup Sözcüsü Berat Ertopuz, MHP’nin ise İsmail Karaman olduğu bildirildi.

MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ

2 adet Meclis Başkan vekilliği ve katip üyelikler için kapalı zarf usulü seçim yapıldı.

Yapılan seçim sonucunda Meclis Başkan Vekilliklerine AK Partili üyeler Turgay Yel ve Ahmet Kara, Katip üyeliklerine AK Partili üyeler Asuman Akçay Sakallı ve Adil Kansu seçildi.

3 BELEDİYE ENCÜMEN ÜYESİ

Belediye  Encümen üyeliği için yapılan gizli oylama sonucunda AK Partili üyeler Ahmet Kara, Sedat Öpçiner ve Fevzi Dülger seçildi.

DENETİM KOMİSYONU

Denetim Komisyonu üyeliklerine AK Partili üyeler Berat Ertopuz, Selahattin Külcü, Eşref Yiğit, Alper Taban ve Hakkı Baydar getirildi.

BELEDİYELER BİRLİĞİNE 3 ÜYE

Bursa Belediye Birliği’ne asil olarak AK Partili Eşref Yiğit ve Irmak Akçay ile MHP’li üye İsmail Karaman, yedek olarak da AK Partili Adil Kansu ve Mürsel Avşar seçildi.

MHP’Lİ ÜYE KARAMAN’IN ÖNERİSİ KABUL EDİLDİ

Söz alan İsmail Karaman, İnegöl’ün aynı zamanda tarım şehri olduğunu ifade ederek, Belediye Meclisinde  Tarım ve Hayvancılık Komisyonunun ihdas edilmesini önermesi sonucunda, öneri kabul edilerek oluşturulan Tarım ve Hayvancılık Komisyonu İhtisas Komisyonlarına eklendi..

İHTİSAS KOMİSYONLARINA  ÜYE SEÇİMLERİ

Bir yıl süreyle görev yapacak İhtisas Komisyonlarının üyelikleri için açık oylama yapıldı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeliklerine AK Partili üyeler Turgay Yel, İhsan Alper Alaeddinoğlu, Fevzi Dülger ve Osman Arslan ile MHP’li üye Hakan Ergül,  Plan Bütçe Komisyonu üyeliklerine AK Partili üyeler Sedat Öpçiner, Rafet Yavuz, Hıfzullah Ayte ve Süleyman Yılmaz ile MHP’li üye İsmail Karaman, Çevre Sağlık Komisyonu üyeliklerine AK Partili üyeler Serap Aytemur, Mürsel Avaşar, Osman Çiçek ve Yüksel Beyhan ile MHP’li üye İdris Hocaoğlu, Kültür Sanat Komisyonu üyeliklerine AK Partili üyeler Nedim Bayram, Irmak Akçay Sakallı, Mehmet Yurttutan ve Eşref Yiğit ile MHP’li üye Emin Özdemir seçildi.

YENİ BİR KOMİSYON

İlk kez ihdas ettirilen Tarım ve Hayvancılık Komisyonu için de üye seçimi yapıldı. Komisyon üyeliklerine AK Partili üyeler Selahattin Külcü, Yüksel Beyhan, Hıfzullah Ayte ve Rafet Yavuz ile MHP’li üye Enver Aybey seçildi.

ÜYELERE ROZETLERİ TAKILDI

Başkanvekillikleri, Katiplik, Encümen üyelikleri ve İhtisas Komisyonları seçimlerinin ardından ise, Belediye Meclisi üyelerine rozetleri takıldı.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ AYNI MECLİSTE

Emekli eğitimci meclis üyesi Ahmet Kara, lise de öğretmenliğini üstlendiği öğrencileri ile aynı mecliste yer aldı.

BAYAN ÜYE SAYISI 4’E ÇIKTI

Belediye Meclisinde geçtiğimiz dönem iki olan bayan Belediye Meclisi üyesi sayısı, bu mecliste dörde çıktı. 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.