Belediye teyakkuza geçti
30 Ara 2015 / Çar 11:03
/ 497 Kez Okundu
| |

Kar yağışının başlamasıyla birlikte İnegöl Belediyesi de karla mücadele hazırlıklarını tamamlayıp teyakkuza geçti. 36 araç, karla mücadele çalışmaları kapsamında 24 saat hizmet verecek.

İnegöl’de beklenen kar yağışı bugün sabah erken saatlerden itibaren başladı. İnegöl merkezde henüz çok fazla hissedilmese de özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı etkili şekilde sürüyor.

BELEDİYE KARLA MÜCADELEYE HAZIR

İnegöl Belediyesi, kar yağışıyla birlikte karla mücadele çalışmaları için teyakkuza geçti. Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, bugün İnegöl Belediyesi şantiyesinde karla mücadele çalışmalarında yer alacak araç ve personelle birlikte basın açıklaması yapıp mücadeleye hazırız mesajı verdi. Kansu, karla mücadele çalışmalarının nasıl yürütüleceğine ilişkin de bilgi verdi.

36 İŞ MAKİNESİ KARLA MÜCADELE EDECEK

İş makineleri önünde açıklama yapan Adil Kansu, İnegöl Belediyesi olarak kış mevsiminde rutin olarak yürütülen karla mücadele çalışmaları öncesi bütün hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Çalışmaların Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütüleceğini kaydeden Kansu, “Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan bütün araç, iş makinesi ve işçi personel ile bu çalışmalar yapılacaktır. Toplam 36 adet iş makinesi ve tüm işçilerimiz ile 116 adet mahallemizde karla mücadelemiz aralıksız sürecektir” dedi.

KÖYLERE DOĞU VE BARI ŞANTİYELERİ MÜDAHALE EDECEK

Şehir içinde olumsuz bir durum ile karşılaşılınca acil müdahalede bulunmak için her vardiyada 25 kişi olacak şekilde karla mücadeleye hazır olacaklarını vurgulayan Adil Kansu, “Ayrıca doğu ve batı şantiyelerimiz de dahil oldukları kırsal mahallelere acil mücadele de bulunmak için 10’ar kişilik ekipler ile halı hazırda bekleyeceklerdir. Ekiplerimiz ilçemizin huzuru ve her hangi bir olumsuzluk olmaması için canla başla çalışacaktır” diye konuştu.

600 TON TUZ, 500 TON KUM HAZIR

Başkan Kansu, karla mücadele kapsamında çalışmaların etkili ve verimli olması için şantiye hangarında 600 ton kaya tuzu ve 500 ton kumun hali hazırda bulunduğunu söyledi. 

HER YERE AYNI ANDA YETİŞEMEYİZ

“Ekiplerimiz gece ve gündüz olarak organize edilmiş olup, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için büyükşehir belediyemiz ile birlikte iş birliği içinde karla mücadele etkili bir şekilde yapılacaktır” diyen Adil Kansu, şöyle devam etti: “Özellikle dağ mahallelerinde yol kapanmalarına karşı elimizden gelen desteği ve çözümü üreteceğiz. Çalışmalarımız yürütülürken yoğun ve aralıksız yağan kar verimli çalışma yapmamızı da olumsuz etkilemektedir. Vatandaşlarımızdan anlayış ve sabır bekliyoruz. Ancak her türlü olumsuz şartlara hazırlıklı olduğumuzu bu konuda gerekli mücadeleyi en üst düzeyde vereceğimizi buradan belirtmek istiyorum. Hiç bir hemşerimiz mağdur edilmemeye gayret gösterilecektir. İlçemiz büyük bir şehir. Bundan dolayı her yere aynı anda ulaşmamız mümkün olamayabiliyor. Vatandaşlarımız; sorunlu yerlere eninde sonunda ulaşacağımızı bilsinler. O anda karla kaplı o alanda çalışma yok ise; ekiplerimiz muhakkak başka ve önemli bir bölgede çalışma yürütüyor demektir. Amacımız; vatandaşlarımızı için rahat bir yürüme imkanı sunmak ve cadde-sokaklardaki trafik akışının sorunsuz işlemesini sağlamaktır. Vatandaşımız; huzuru ve rahatı için çalışan belediyelerine her zaman Alo 153 numarasından ihbarda bulunabilirler.”

KARLA MÜCADELEDE BU ARAÇLAR KULLANILACAK

Adil Kansu, karla mücadele çalışmaları kapsamında İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde 16 adet kamyon, 7 adet kazıcı yükleyici, 3 adet yükleyici, 3 adet greyder, 2 adet otomatik tuzlama makinesi ve 5 adet ekip aracı olmak üzere toplam 36 araçla çalışmaları sürdüreceklerini sözlerine ekledi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.