Belediyecilik ve Planlama Konusunda Geri Kaldık

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Belediyecilik ve Planlama Konusunda Geri Kaldık
 :
/ 1.519 Kez Okundu
| |

Secim çalışmalarına devam eden Saadet Partisi’nin yeni durağı Müteahhitler Derneği oldu. Müteahhitler derneği Başkanı Fahrettin Baykan, “İnşaat konusunda ileri bir konumdayız. Ama belediyecilik ve planlama konusunda geride kaldık” dedi.

Saadet Partisi, Belediye seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte çalışmalarını hızlandırdı. Daha önce bazı köy ve dernekleri ziyaret eden partililer bugun de Müteahhitler derneğini ziyaret ederek bilgi alışverişnde bulundular. Ziyarete Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Salih Berber, İlçe Teşkilatı Başkanı Ertan Sütçü ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
 
YÖNETİM TARZIMIZ İŞBİRLİĞİ ÇERÇEVESİNDE OLACAK
Ziyaret sırasında konuşan Belediye Başkan Adayı Salih Berber, Belediyeler ve Müteahhitler arasında bir hizmetin söz konusu olduğunu söyledi. Belediye denilince akla imar ve inşaatın geldiğini vurgulayan Berber, “Eğer belediye başkanı seçilirsem beraber çalışacağımız, çözüm üreteceğimiz bir derneğe ziyaretimizi gercekleştirmiş bulunmaktayız. İnegölümüz bilindiği üzere birinci derece deprem bölgesidir.  Yeni imar çalışmaları yapılırken varolan mevcut sıkıntılar dikkate alınmalıdır. Bu anlamda planlama yapılırken Müteahhitler ve diğer yan çalışan şirketlerle bir iş birliği yapılmalıdır.  Bizim yönetim tarzımız işbirliği çerçevesinde olacak” dedi. Berber, gazetecilerin İnegölde faliyette olan 3 kat yasasıyla alakalı sorusuna “kat konusunda uzman kişilerle görüşüp planlamamızı ona göre yapacağız. Şimdilik kat sayısını artırıp veya azaltacağız diye birşey söyleyemem” cevabını verdi. 
 
BELEDİYECİLİK VE PLANLAMADA GERİDEYİZ
Türkiye genelinde 52 Müteahhitler derneği bulunduğuna işaret eden İnegöl Müteahhitlerderneği Başkanı Fahrettin Baykan ise, “Bir proje beş aşamadan geçiyor. Bu aşamada bulunan diğer dört kurum parasını alır ve çekilir. Müteahhitler arsa ile baş başa kalır. Harfiyatından satışına kadar tüm aşamalarla müteahhit uğraşır. Bu kadar zorluğu olan işin bir ‘Oda’sı yok. İnşallah önümüzdeki secimlere kadar ‘Oda’ olmayı hedefliyoruz. Gecen yıl inşaatçı arkadaşlarımızla Dubai’de bir fuara katılmıştık. Türk Müteahhitleri olarak ordan örnek alacağımız birşey yok. Biz çok ilerideyiz. Ama belediyecilik ve planlama anlamında geri kaldık. Butür fuarlara Müteahhitlerin değil siyasetçilerin gidmesi gerekir. Eminim ki örnek alacakları bazı uygulamalar göreceklerdir.  Biz Müteahhitler Derneği olarak tüm partilere anyı mesafedeyiz. Kim bizim sektör için bir adım atarsa biz de onlara karşı iki adım atarız. Bu anlamda yeni secilecek adayın inşaat sektörünü dikkate almasını istiyorum” ifadelerini kullandı. 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.