Belediyeden Kasaplara Sıkı Denetim

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
 Belediyeden Kasaplara Sıkı Denetim
28 Ara 2016 / Çar 18:25
/ 608 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi, denetim çalışmaları kapsamında ilçede bulunan 54 kasabı mercek altına aldı. 5 gün süren denetimlerde 9 zabıta ekibi kasapları denetimden geçirdi.

İnegöl Belediyesi tarafından halkının sağlığını korumak ve gıda üzerine üretim-satış yapan işyerlerinin hijyen kuralları başta olmak üzere uyması gereken kurallara uygunluğunu sağlamak adına dönem dönem farklı iş kollarına yönelik yapılan denetimler sürüyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son olarak ilçede faaliyet gösteren kasapları mercek altına aldı. 9 ekiple sahaya inen Zabıta Müdürlüğü 54 kasabı denetimden geçirdi.

54 İŞYERİ DENETİMDEN GEÇTİ
Vatandaşların hijyenik şartlarda ve daha sağlıklı et tüketebilmesi amacıyla işletmelere yapılan denetimlere ilişkin açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, halkın sağlıklı gıda maddeleri tüketmeleri konusunda titiz davrandıklarını ve sürekli denetimler gerçekleştirdiklerini söyledi. Farklı zamanlarda farklı iş kollarına yönelik yapılan denetimler kapsamında 19-23 Aralık tarihleri arasında kasapların denetlendiğini belirten Taban, “5 gün süren denetimlerimiz boyunca Belediyemiz Zabıta Müdürlüğüne bağlı olan 9 ekip işyerlerini tek tek kontrol etti. Denetimlerde 54 işyeri en ince detayına kadar incelendi” dedi.

DENETİMLER KARARLILIKLA SÜRECEK
İlçemizde gıda üretimi ve satışı yapılan işletmelere yönelik bu tür denetimlerin sürekli yapıldığını ve bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Alper Taban, “Önemli gıda maddeleri arasında yer alan kırmızı etin vatandaşlarımıza sunulduğu kasaplar da periyodik olarak denetleniyor. Yaptığımız bu denetimde de öncelikle işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, genel temizlik, mezbaha harici kaçak olarak hayvan kesilip kesilmediği, çalışanların ve işyerinin hijyeni ile alakalı konulara dikkat edildi. Kurallara uymayan ve eksik evrakı bulunan işyerlerine de gerekli yasal işlemler yapıldı” diye konuştu.

Taban, açıklamasının sonunda ilçe halkının sağlıklı ürün tüketebilmesi ve toplum sağlığının zarar görmemesi adına her an görevde olduklarının bilinmesini ifade etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.