Belediyeden Okul Onarımlarına 1.3 Milyon Destek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Belediyeden Okul Onarımlarına 1.3 Milyon Destek
 :
/ 1.261 Kez Okundu
| |

İnegöl merkezde eğitim öğretim veren okulların onarım ve bakımları için kolları sıvayan İnegöl Belediyesi, 1.3 milyon TLlik yatırımla okulları yeni yıla hazırlayacak.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Şen, Gülhan Şahin ve Turgay Yel ile Belediye Encümen üyeleri ve Fen İşleri Müdürü Sabri Şen ile birlikte onarım ve bakım çalışmalarına başlanan Mesudiye İlk ve Orta Okuluna giderek, çalışmaları yerinde inceledi.
EĞİTİM YUVALARIMIZA DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ
İncelemelerin ardından çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "İnegöl Belediyesi olarak eğitime ciddi destek vermekteyiz. Eğitime arsa tahsislerinden tutunda, başarılı öğrencilerimizin ödüllendirilmesine kadar birçok alanda asli görevimiz olmadığı halde gönüllü olarak katkıda bulunuyoruz. Dönem dönemde okullarımızın fiziki ihtiyaçlarını karşılamak adına çalışmalar yapıyoruz. Okullara yapmış olduğumuz fiziki iyileştirmeleri de belli bir plan program dâhilinde gerçekleştirmek adına, Belediye Meclis Üyesi emekli eğitimci Ahmet Kara Başkanlığında, aralarında Belediye Başkan Yardımcımız Gülhan Şahin’in de olduğu 4 kişiden oluşan bir komisyon oluşturduk. Oluşturulan komisyon sonrası 49 okulun tamamını tarandı ve resimli olarak tüm okulların tek tek raporları çıkarıldı.  İlçemizdeki ilkokul, ortaokul ve liselerin eksiklerini gidermek için en az 1 Milyon TL’lik bütçe ayırarak 2013-2014 eğitim öğretim yılında komisyon raporu doğrultusunda, bu eksiklikleri gidermeye çalışacağımızı Nisan ayında yaptığımız bir toplantı da İnegöl kamuoyuna duyurmuştuk. Geleceğimizin teminatı kıymetli çocuklarımızın ve gençlerimizin istifade edebileceği her türlü faydalı çalışmayı yapmaya hazırız. Okullarımızın eksiklikleri mutlaka oluyor. Belediye olarak imkânlarımız ölçüsünde eğitim yuvalarımıza destek olmaya çalışıyoruz" dedi.
1.3 MİLYONLUK YATIRIM
İhalesi 19 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirilen, 18 Temmuz 2013 tarihinde 1 milyon 309 bin 995 TL bedelle sözleşmesi yapılan İnegöl Merkezinde Muhtelif Okulların Onarım ve Bakım Çalışmasının yapım işinin, 13 firma içinden ÖZKA inşaat şirketince yürütülmekte olup, çalışmalara başlandığını duyuran Aktaş, "Çalışmaların süresi 100 gündür. İhale kapsamında İnegöl merkezinde bulunan 49 okulun onarım ihtiyaçları, okullar tek tek gezilip yöneticileri ile görüşülerek tespit edilmiştir. Çıkarılan onarım ve yapım ihtiyaçları doğrultusunda İnegöl’ümüzde bulunan okullarımızın güzelleştirilmesi amaçlanmaktadır. Bugün çalışmaları incelediğimiz Mesudiye İlköğretim Okulunda, bahçedeki tratuvarların tamiratı, okulun cephe boyasının yenilenmesi, okulun giriş merdivenlerinin yenilenmesi çalışmaları yapılmaktadır. Bazı okullarımızda duvarların üstüne panel çit uygulaması yapılmaktadır. Eş zamanlı olarak diğer okullardaki çalışmalarımızda devam ediyor. Bu çalışmayla inşallah 2013-2014 eğitim öğretim yılı öncesinde okulların önemli eksikliklerini gidermiş olacağız. Çalışmalarımızın şimdiden İnegöl’ümüze ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.