Belediyeden Vatandaşa Aşure İkramı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Belediyeden Vatandaşa Aşure İkramı
 :
/ 308 Kez Okundu
| |

Hicri yılbaşının başlangıcı olması nedeniyle İnegöl belediyesi Sarraflar çarşısını önündeki parkta vatandaşa aşure ikramında bulundu.

 
Hicri takvimin başlangıcı olan ve Muharrem ayının 10. günü itibari ile aşure günlerinin başlamasından dolayı İnegöl belediyesi aşure ikramında bulundu.
 
Sarraflar çarşısında bulunan parkta ikramda İnegöl belediye başkanı Alinur Aktaş vatandaşlara aşure ikram etti.
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aktaş"Muharrem ayı ve aşure günlerinin, Türk-İslam geleneğindeki yeri ve önemi çok büyüktür.Bu gün; hüzün, keder,  taşıdığı kadar, birçok peygambere özel kılınmış bir gündür. Kimisi zaferler kazanmış, kimisi zulümlerden kurtulmuş, kimisi de affedilmiştir. Bu yönü ile de Aşure günü ile Muharrem ayı bereketlendirilmiş ve faziletlendirilmiştir. Bizlerde bu münasebetle bugün Sarraflar Çarşısı önündeki bu meydanda 3.000 kişilik aşure ikramı gerçekleştiriyoruz. Bu tür günler birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolüdür. Bu tür örf ve adetlerimiz vesilesi ile halkımız paylaşmanın ve kaynaşmanın en güzel örneklerini sergilemektedir. Biz, Belediye olarak bu geleneği her yıl yaşatıyoruz." dedi.
 
İNEGÖL'DE AŞURE MİSALİ
 
 
İnegöl'ünde aynı aşure gibi olduğunu ifade eden Aktaş, "Aşurenin içinde birçok tür malzeme var. Ancak sonunda bunlar bir araya gelerek güzel bir tatlıyı ortaya çıkarıyor. İşte İnegöl’de; bütün yaşayanlarıyla, bütün farklı kültürleriyle aşure misali güzel bir birlikteliği olarak ortaya koymaktadır.İlk aşureyi büyük tufandan sonra Hz. Nuh Peygamberin yaptığı rivayet edilir.Bundan dolayı aşure günü tüm insanlığın kurtuluş ve sevinç günü kabul edilir. İnsanlık tarihinin birçok önemli olayı bu günlerde yaşanmıştır." dedi.
 
 
Aktaş;Bu duygu ve düşüncelerle, tekrar Hicri yılbaşınızı ve Muharrem ayınızı tebrik ediyor, Aşure günlerinin; başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünyaya, ülkemize, milletimize, ilçemize; sağlık, mutluluk ve barış dolu günler getirmesini temenni ediyorum. 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.