Berberler için alınan tedbirler güncellendi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Berberler için alınan tedbirler güncellendi
#İnegöl | Haber Merkezi
10 Tem, 2020 / Cum 12:10
/ 3.132 Kez Okundu
| |

Sağlık Bakanlığı’nca "Berber, Kuaför ve Güzellik Salonlarında Alınması Gereken Önlemler" revize edilerek güncellendi. Güncellemede; iş yeri, müşteri ve personel için alınması gereken tedbirler sıralandı.

Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen rehberde, berber, kuaför ve güzellik salonları ile marketlerde alınması gereken tedbirler güncellendi.

İşte güncellemenin ardından rehberde yer alan, berber, kuaför ve güzellik salonları için alınması gereken tedbirler;

Berber, kuaför ve güzellik salonlarında, iş yeri alanlarının küçük olması ve çalışma koşulları nedeniyle müşterilerle yakın temas (1 metreden yakın, 15 dakikadan uzun) söz konusu olabilir. Bu nedenle hem iş yeri çalışanı hem de müşteri, COVID-19 salgını süresince geçerli olmak üzere korunma önlemleri olarak aşağıdaki kurallara uyulmalıdır. Her iş yerinin görünür bir yerine önlemlerle ilgili afişler (el yıkama, maske kullanımı ve iş yerinde uyulması gereken kurallar) asılmalıdır.

İŞ YERİNDE ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

İş yerinde kalabalık oluşmasını engellemek için, müşteriler randevu ilekabul edilmelidir. Müşterilerin randevu saatinde gelmeleri istenmelidir.

Randevu sırasında ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı bulguları açısından sorgulanmalıdır. Bu belirtilerden birini tarif eden, COVID-19 tanısı alan ya da temaslısı olanlara randevu verilmemelidir.

İş yeri girişinde ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı gibi belirtiler gösteren, COVID-19 tanısı alan ve temaslısı olanların içeriye alınmayacağını belirten bilgilendirme yazısı asılmalıdır.

Müşteri tokalaşmadan veya herhangi bir şekilde temas etmedenkarşılanmalıdır.

İş yerine maskesiz kimse alınmamalıdır. İçeride de maske kullanmaya devam edilmelidir. Kapı girişinde maskesi olmayanlar için mümkünse maske bulundurulmalıdır.

Müşteriye olabildiğince az sayıda personel ile hizmet verilmeli ve bunlar kayıt altına alınmalıdır. Bu uygulama, müşterinin ya da personelin COVID-19 çıkması durumunda temaslı taramasını kolaylaştıracaktır.

İş yerinin dışında da sosyal mesafe korunmalı, kalabalık olmasını engelleyecek önlemler alınmalıdır.

İş yerinde hizmet verilecek koltuk/ birim sayısı, kişiler arası sosyal mesafeyi koruyacak şekilde (örneğin koltuk sayıları azaltılmalı, birer koltuk atlanarak müşteri oturtulmalı) düzenlenmelidir.

İş yerindeki koltuk/birim sayısı kadar içeriye müşteri kabul edilmelidir.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.