Bereket Sofrası Cerrah’ta kuruldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bereket Sofrası Cerrah’ta kuruldu
10 Mar 2017 / Cum 19:14
/ 445 Kez Okundu
| |

Her hafta farklı bir camide düzenlenen ‘Bereket Sofrası’ Halk Günleri etkinliği, bu hafta Cerrah Mahallesi Merkez camiinde gerçekleştirildi. Kahvaltı sonrası konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Ülkemizin geleceğine yön vermek adına 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumdan çıkacak Evet ile artık sistem belirsizliği yönetim anlayışımızda olmayacak” dedi.

Birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşlar ile kucaklaşma adına düzenlenen ‘ Bereket Sofrası’ Halk Günleri etkinlikleri devam ediyor. Cuma sabahları yapılan Bereket Sofrası buluşmaları, bu hafta Cerrah Mahallesi Merkez Camisinde gerçekleştirildi. 2 yıldır düzenlenen Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğinde Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu hafta Cerrah Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Bereket Sofrasına Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Eşref Yiğit, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel, bazı meclis üyeleri ve AK Parti yönetim kurulu üyeleri katıldı. Bereket Sofrasına, Cerrah mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

“HERKES MİLLETİN İRADESİNE SAYGI DUYACAK”
Sabah namazının kılınmasının ardından caminin yakınında bulunan kahvehanede hazırlanan kahvaltıya geçildi. Cami cemaati ile simit, zeytin ve peynir ile yapılan kahvaltı sırasında Belediye Başkanı Alinur Aktaş vatandaşlarla sohbet etti. Kahvaltı sonrası yapılan duaların ardından vatandaşlara yönelik bir konuşma yapan Aktaş, 2 seneden beri yaptığımız Bereket Sofralarında bir ilki gerçekleştirerek daha önce geldiğimiz Cerrah Merkez Camisine bu sabah bir kez daha geldiklerini söyledi. Aktaş, “Ülke olarak bir referandum sürecine girdik. Ülkenin geleceğine yön vermek adına 16 Nisan’da bir referandum gerçekleştirilecek. İşin önemin ve ehemmiyetini bilerek hareket etmeliyiz. Yıllardan beri bizim önümüzü kapayan, gelişimimizi ve büyümemizi engelleyen, dünyada söz sahibi bir noktaya gelmemizi önleyen karmaşadan ve istikrarsızlıktan başka bir anlam ifade etmeyen mevcut sistemin artık değişme zamanı geldi. Artık söz Milletin olacak. Herkes Milletin iradesine saygı duyacak. 16 Nisan tarihinden itibaren halkımızın teveccühü ile inşallah bu sistem belirsizliği yönetim anlayışımızda artık olmayacak” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE 80 MİLYON NÜFUSUYLA DİMDİK AYAKTA
Bütün zorluklara rağmen, iç ve dış mihrakların farklı oyunlarına rağmen 80 milyon nüfusuyla Türkiye dimdik ayakta diyen Aktaş, “Devlet büyüklerimizin dirayetli duruşları, milletimizin Çanakkale ve Kurtuluş Savaşındaki birlik ve beraberlik ruhunu günümüze yansıtmasıyla karanlıktan aydınlığa ulaştığımız o hain darbe kalkışması 15 Temmuz’u aşarak bundan sonra da üzerimize oynanacak tüm oyunların sonuca ulaşamayacağını tüm dünyaya gösterdik. Bu zor günlerde aramızdaki birik ve beraberlik duygularını pekiştirelim. Ayrıştırmadan, bir noktada kenetlenerek milletçe daha iyi yarınlara doğru birlikte yürüyelim. Birbirimize kol kanat gelelim.”

Bu topraklar, bu millet her zaman mazlumların, yetimlerin ve yoksulların hamisi olmuştur sözlerine yer veren Aktaş, “Türkiye’nin etrafındaki ülkelere iyi bakmak lazım. Suriye’de yaşananları, Irak’ta yaşananları, Kafkaslarda ve Balkanlarda yaşananları iyi idrak etmek lazım. Her kim olursa olsun bizi kimse emellerine alet edemeyecek. Geçmişten aldığımız güçle yolumuza devam edeceğiz. Dolayısıyla birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya yönelik hamleleri hayata geçirmeye çalışanlara lütfen müsaade etmeyelim.” dedi.

Konuşma sonrası mahalle sakinleri ile bölgenin sorunlarını da konuşan Aktaş, vatandaşların istek ve taleplerini de dinledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.