Besler; Hocalı katliamını unutmayacağız

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Besler; Hocalı katliamını unutmayacağız
26 Şub 2018 / Pzt 18:35
/ 3.201 Kez Okundu
| |

İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanı Müfit Besler yaptığı yazılı açıklama ile Hocalı katliamını unutmayacaklarını ifade etti.

26 Şubat 1992'de Kardeş Ülke Azerbaycan'ın Hocalı şehrinde yaşayan halka karşı Ermeniler vahşice bir katliam yapmışlardır.

 

Bugün sözde soykırım yalanları ile Türkleri suçlayan Ermenistan'ın Devlet Başkanı Robert Koçaryan'ın direktifleri doğrultusunda Ermeniler Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde, 7 bin kişilik nüfusa sahip ve coğrafi konumu itibariyle bölge için önemi olan Hocalı kentini ele geçirmek için 25 Şubat gecesi katliam gayesiyle harekete geçmişlerdir.

 

Hocalı'nın işgali sonucu eli silahsız, garip halkın, Azerbaycan Türk’leri çocuk, kadın, ihtiyar ve gençlerin canlarına canice kıyılmıştır. Resmi rakamlar 613 kişi olarak gösterilmiştir. Bunlardan 83 çocuk, 106 kadın acımasız yöntemlerle öldürülmüştür. Ayrıca, 487 kişi ağır yaralanmış ve 1275 kişi ise rehin alınmıştır. Geri kalan halk canını zorluklarla kurtarmıştır.

 

 

Bundan tam 24 yıl önce, 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan o kara gecede tüm dünyanın gözleri önünde bir vahşet gerçekleştirilmiştir. Sözde hakkı savunan devletler tek bir kelime dahi etmemiş suskun kalmışlardır. Ermeniler tarafından, Azerbaycan Türkü kardeşlerimize yapılan ve insanlık tarihine “ Hocalı Katliamı” olarak geçen bu vahşet, 21. yüzyılın en büyük soykırımlarından biri olarak hafızalarımıza kazınmıştır.

 

Buradan da bu soykırımı unutmayacağımızı birkez daha hatırlatarak, bu vesile ile; katledilen bütün soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Mekânları cennet ruhları şâd olsun.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.