Beylik Han’ının akan çatısı tamir ettirilecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Beylik Han’ının akan çatısı tamir ettirilecek
12 Ara 2018 / Çar 17:38
/ 6.796 Kez Okundu
| |

Kadınlar Çarşısı olarak İnegöl halkına hizmet veren Cafer Paşa (Beylik) Hanın akan çatısı Büyükşehir Belediyesi tarafından tamir edilecek.

2013 yılında küle dönen Cafer Paşa (Beylik) Hanı, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun şekilde yapıldı. Küllerinden yeni doğan han, Türkiye’de bayan işletmeciler tarafından çalıştırılan ilk han olarak dikkat çekiyor.
 
Kadınlar Çarşısı olarak hizmete açılan 38 işyerinin bulunduğu handa ki esnaf, yaşadığı sorunları dilekçe ile Bursa büyükşehir Belediyesine bildirdi. Sorunların başında akan çatı gelirken, bu konuda İnegöl Belediyesi ile büyükşehir gerekli girişimlerde bulunarak esnafın sorununu çözüyor.
 
Bu kapsamda akan çatı onarılacak ve elden geçirilecek. Çalışmanın malzemesini Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kültürel Miras Şube Müdürlüğü karşılayacak, çatının onarımını ise hanı inşa eden müteahhit firma yapacak.
 
Cafer Paşa Beylik Hanı Hanımlar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Yucar yaptığı açıklamada; “Yağmurdan etkilenen dükkanların 1 hafta veya 10 gün içerisinde tadilatı başlanacak. Belediye Başkanımız sayın Alper Taban, bizleri arayarak hava şartları müsait olursa 1 hafta 10 gün içerisinde çatı tekrar aktarılarak bu aksaklıklar giderileceğini bildirdi. Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kültürel Miras Şube Müdürlüğü de 1 hafta 10 gün içerisinde tadilatın yapılacağını söyledi.” diye konuştu.
 
Handaki esnafın iş yapmadığı ve kiraların fazla olduğu iddialarına da cevap veren Yucar, “Cafer Paşa Beylik Hanı Kadınlar Çarşısı ile alakalı çıkan haberlerde, hana kimsenin gitmediği belirtilmiş. Ülkemizde olan krizden dolayı insanların alım gücü kalmamıştır. Ülkemizde olduğu gibi hanımızda da esnaflar da bundan etkilenmiştir. Yeni dükkân açan esnaflarımız fazla zarar etmemek için dükkânlarını kapatmışlardır. Kiralar konusunda, çıkarılan uydurma fiyatlarla insanları handan alıkoymak isteyen kimseler var. Handa kira fiyatları gayet uygun. Şükürler olsun rabbim bir şekilde rızkımızı veriyor. Aza şükretmeyen çoğu bulamaz” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.