Bilimsel Araştırma: Günde 3 Fincan Çay Yaşlanmayı Yavaşlatabilir mi?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bilimsel Araştırma: Günde 3 Fincan Çay Yaşlanmayı Yavaşlatabilir mi?
#İnegöl | Haber Merkezi
10 Şub 2024 / Cmt 12:55
/ 7.719 Kez Okundu
| |

Bilim insanları yaptıkları araştırmaya göre çayın insan vücudundaki yaşlanmayı yavaşlatabileceğini keşfetti.

Çin'deki Sichuan Üniversitesi ve University College London'dan araştırmacılar tarafından yapılan bir araştırma, çay tüketiminin yaşlanma üzerindeki etkilerini inceledi. Araştırmada Çin'de yaşayan 7 bin 931 yetişkin ve İngiltere'de yaşayan 5 bin 998 yetişkinin çay içme alışkanlıkları ve biyolojik yaşlanma belirtileri analiz edildi.

Araştırma sonucunda, günde ortalama 3 fincan çay veya 6-8 gram çay yaprağı tüketenlerde biyolojik yaşlanmanın daha yavaş olduğu gözlemlendi. Siyah ve yeşil çayda bulunan flavonoidler gibi sağlıklı bitki bileşiklerinin bu faydadan sorumlu olduğu düşünülüyor.

Flavonoidlerin kalp hastalığı, felç ve tip 2 diyabet gibi kronik hastalık riskini azalttığı bilinmektedir. Ayrıca, kan basıncını, kan akışını, kolesterolü ve kan şekeri seviyelerini iyileştirmeye yardımcı olurlar.

Araştırmacılar, orta düzeyde çay tüketiminin yaşlanma karşıtı en güçlü faydaları sağladığını belirtiyor. University College London'dan beslenme bilimi uzmanı Alex Ruani, bu bulguların diğer bilimsel çalışmalarla da tutarlı olduğunu söylüyor.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.