Bin ilçe arasında değil yüz il arasında yer almak istiyoruz

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bin ilçe arasında değil yüz il arasında yer almak istiyoruz
#İnegöl | Haber Merkezi
06 Tem, 2022 / Çar 12:14
/ 6.478 Kez Okundu
| |

İnegöl Kent Konseyi Sivil Toplum Kuruluşları Çalışma Grubu İnegöl’ün neden il olması gerektiğini madde madde açıkladı.

Türkiye gündeminde yer alan 100 il 1000 ilçe projesinin ardından İnegöl’de STK’lar harekete geçerek İnegöl’ün il olması konusunda açıklamalar yapmaya başladı.
İnegöl Kent Konseyi Sivil Toplum Kuruluşları Çalışma Grubu ise İnegöl’ün il olması konusunda yazılı basın açıklaması yaptı.
İnegöl’ün neden il olması konusunda yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;
İnegöl , 300.000’e yaklaşan nüfusuyla, Türkiye'de Nüfus olarak 40 ilden, Ekonomik olarak birçok ilden daha büyük ve güçlü olması, Cihan Devleti  Osmanlı’nın kurulduğu ve 600 yıl dünyaya yön veren bir imparatorluğun temellerinin atıldığı, geçmişi şan ve şereflerle dolu kadim bir medeniyetin izlerini taşıyan İnegöl, her zamankinden fazla il olmayı hak eden, Türkiye mozaiğini yansıtan önemli bir şehrimizdir.
*İnegöl il olmalıdır;   Çünkü: İnegöl hızla gelişen sanayisi ve giderek artan kalkınmışlık düzeyiyle, göç açısından çekici bir şehir haline gelmiştir.
*İnegöl il olmalıdır;   Çünkü: Organize Sanayi Bölgelerinde üçüncüsü olan ve sayıları gitgide zamanla artmaya başlayacak olan İnegöl, Türkiye'nin ticaretine sanayisine yön veren bir şehir olmuştur.
*İnegöl il olmalıdır;   Çünkü: Ekonomik sıralamada Türkiye'de ilk 17 şehir arasına girmekten ihracatı ithalatından fazla olan ülkemizdeki ender şehirlerden biridir.
*İnegöl il olmalıdır;   Çünkü: Şehrimiz mobilyasıyla, sanayisiyle, tarımıyla, turizmi ile gerek Türkiye'de gerekse dünyada tanınmış şehridir. İnegöl, tarih boyunca her alanda insanların çekim merkezi olmuştur.
*İnegöl il olmalıdır;   Çünkü: İnegöl il olduğunda, Merkezden alacağı, İllere gönderilen kaynaklarla kendini geliştirmede daha da ileriye gidecektir.
*İnegöl il olmalıdır;   Çünkü: İnegöl’ün il olması birçok avantajlar sağlayacağından, bu durum sonuç olarak yeni yatırımları da beraberinde getirecektir ve her alanda karar verme yetkisi kendinde olacaktır.  
*İnegöl il olmalıdır;   Çünkü: hızlı büyüyen ve sanayileşme karşısında, karar mercilerinin gücüne güç katacaktır.
*İnegöl il olmalıdır;   Çünkü: Birçok hizmetin dolaylı değil doğrudan almasını sağlayacaktır. Üreten ve kendine yeten bir şehir ancak il olursa kendini daha iyi ispatlayacaktır.
*İnegöl il olmalıdır;   Çünkü: İnegöl,   gelişen bir şehir olduğundan dolayı her alandaki hizmetinde en iyisine en güzeline layıktır diyoruz bundan dolayı, İnegöl Kent Konseyi Sivil Toplum Kuruluşları olarak İnegöl il olmalıdır diyoruz.
                İlçemizin içinde yaşadığı sosyo-ekonomik şartlar ele alındığında  görmekteyiz ki, İnegöl’ün il olması bir istek veya bir temenni olmanın çok ötesine geçerek, bir mecburiyet haline dönmüştür.
İnegöl Kent Konseyi Sivil Toplum Kuruluşları olarak; mevcut sorunların çözümü ve yaşam kalitesinin yükselmesi hızlı ve yerinde karar alması açısından İnegöl il olmalı diyoruz. Kısacası   “BİZ  BİN İLÇEDEN BİRİ DEĞİL, YÜZ İLDEN BİRİ OLMAK İSTİYORUZ…”
 Bu doğrultuda yapılacak tüm çalışmaları destekleyeceğimizi ve bize düşen tüm görevleri eksiksiz yerine getireceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.