Bin markete ucuz et geliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bin markete ucuz et geliyor
#İnegöl | Haber Merkezi
31 Oca 2023 / Sal 09:35
/ 1.351 Kez Okundu
| |

Tarım Kredi Kooperatifleri, ucuz et sattığı mağaza sayısını bine çıkaracak. Genel Müdür Hüseyin Aydın, 'Piyasanın yarı fiyatına satıyoruz. Bakanlığımızla görüşmeler yaptık. Muhtemelen market sayısını bine çıkaracağız. Diğer marketlerimizde de piyasa şartlarında et satmaya devam ediyoruz' ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan piyasa fiyatlarının daha da altında et satışı mağazalara yayılıyor. Tarım Kredi Kooperatifleri'ndeki 250 markette satılan ucuz etin bin markete çıkması bekleniyor. 

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 250 markette Et Süt Kurumu'nun verdiği etlerin satıldığını hatırlatarak, "Piyasa fiyatlarının yarı fiyatına satıyoruz. Bakanlığımızla görüşmeler yaptık. Muhtemelen market sayısını bine çıkaracağız. Diğer marketlerimizde de normal piyasa şartlarında paketli ambalajlarda et satmaya devam ediyoruz" dedi.

540 BAKKAL DAHA SİSTEMDE

Sabah'ın haberine göre, gıda fiyatlarında regülasyonu sağlamak için kurulan Koop Market sayısı da şubatta 3 bine yaklaşacak. Gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Genel Müdür Hüseyin Aydın, "TK Market sayısı 1.549. 400 adet de Tarım Kredi Kooperatifleri'nde satış noktası var. Orada da satış yapılıyor. 6 ilde 250 bakkala girdik. Koop Bakkal'da il sayısını 17'ye çıkarıp 540 bakkala daha girmiş olacağız. Yani şubat sonunda 790 bakkalda tarım kredi ürünleri satılmaya başlanacak.

Böylece şubat sonunda satış noktası sayımız 2.750'ye çıkacak. Yıl ortasında da 3 bini bulacak" diye konuştu. Tarım Kredi Holding Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Yılmaz Bademli ise Tarım Kredi ürünlerini satmak isteyen bakkalların kendilerine müracaat etmeleri gerektiğini, şartları uyuyorsa, beş rafa kendi ürünlerini yerleştirdiklerini, fiyatları da barkodlarla takip ettiklerini, kendi fiyatlarının daha üzerindeki satışa izin vermediklerini söyledi.

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.