Bir dava, bir gönül adamı, Alparslan Türkeş

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bir dava, bir gönül adamı, Alparslan Türkeş
04 Nis 2018 / Çar 08:46
/ 4.257 Kez Okundu
| |

MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş ölümünün 21’inci yılında MHP İnegöl İlçe Başkanı Hayati Bedir yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Hayati Bedir, Alparslan Türkeş’in dava ve gönül adamı olduğunu ifade ederek “4 Nisan 1997 tarihinde, fani hayattan ebedi âleme arkasında gözü yaşlı milyonlar bırakarak göçen Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’i n vefatının üzerinden 21 sene geçmesine rağmen kendisine karşı beslediğimiz sevgi hiç azalmamış, sahip olduğumuz bağlılık ve sadakat hiç eksilmemiştir.” Çünkü, Başbuğ Alparslan Türkeş 80 yıllık hayatının hemen hemen tamamını ülkülerine vakfetmiş bir şuur, gönül ve dava insanıdır. Attığı her adımı millet yararına, söylediği her sözü vatan lehine söylemiştir. O, yalnızca son yurdumuzla sınırlı kalmayan, Türk’ün yaşadığı her yere umut güneşi gibi doğan milli bir heyecan, milliyetçi bir kılavuz ve Türk-İslam medeniyetinin yılmaz bir savunucusudur.”

 

“Rahmetli Başbuğumuz; Soluk alıp verdiği her anda, tüm dünyadaki mazlum Müslüman Türk’ ün umudu olmuş, geçmişin derinliğini geleceğe ışık tutarak gönülleri feth etmiş böylelikle dün-bugün ve yarın dengesini çok iyi şekilde kurmuştur, bir siyasal hareketin mimarı olmasının yanı sıra, hayat çizgisi içinde yüksek ahlâkın, sağlam karakterin, sarsılmaz inancın ve ufuk ötesini gören milli bir öngörünün de temsilcisidir.”

ENİNDE SONUNDA HAKKI TESLİM EDİLMİŞTİR

“Yürekten inandığı ve gönülden bağlandığı İslam inancını yüksek maneviyat şuuru içinde her türlü meşakkati göze alabilmiş, çelikten iradesi ile örnek bir inanç timsali olduğunu her daim göstermiştir. Soğukkanlı ve sağduyulu analiz kabiliyeti, Türk milletinin değerleri ve çıkarları konusundaki derin hassasiyeti, dostları ve hasımları tarafından hep kabul görmüş ve eninde sonunda da hakkı teslim edilmiştir.”

BÖLÜCÜĞE BOZGUNCULUĞA KARŞI ÇIKMIŞTIR

“Başbuğ hainlerin, kalbi kötü olanların, ahlakı ve niyeti bozukların, milleti küçültmeye çalışanların, Türkiye’yi yabancı ideolojilerin esaretine teslim etmeyi aklından geçirenlerin karşısında olmuş; bölünmeye, bölücülüğe, bozgunculuğa sonuna kadar karşı çıkmıştır. Fikir, iman, ülkü aşkı. İnsanları güçlü yapan bunlardır.” diyerek, inancın, iddianın ve manevi bağlanışın, karşılaşılan sorunları bertaraf etmede en etkili yol olduğunu göstermiştir. 1944 yılının baskı ve zulümlerinden, 1997 yılının Nisanına kadar uzanan muhteşem milliyetçilik mücadelesi, hayatını ülkesine ve milletine adanmışlığın en mümtaz örneklerini oluşturmuştur. İçinde yaşadığımız günler, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in, Türk milliyetçilerine gösterdiği istikametin ne kadar doğru ve isabetli olduğunu bir kez daha ispatlamıştır.”

BARİYERLER BİR BİR YIKILACAK

“Milliyetçi Hareket Partisi, merhum Başbuğ Türkeş Bey’den devraldığı seviyeli, ilkeli, tutarlı siyaseti ile Türkiye’mizi, 21. yüzyılda lider ülke olma hedefine inşallah ulaştıracak ve Türk milletinin önündeki tüm bariyerleri bir bir yıkacaktır. Onun fikirlerine ve kendisine en çok ihtiyacımız olduğu bu dönemde Kızılelmanın Nizâm-ı Âlem İla’y-ı Kelimetullah olduğunu her fırsatta Başbuğ gibi bizimde haykırmaya ve son nefesimize kadar mücadeleye devam edeceğimizi beyan eder merhum Başbuğumuzu ve Aziz Ülkü Şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

LOKMA DAĞITACAKLAR

MHP İnegöl ilçe teşkilatı rahmetli Alparslan Türkeş ve şehitlerimiz için bugün saat 13.00’da  MHP İnegöl İlçe Binası önünde lokma ikramında bulunacak.

ALPARSLAN TÜRKEŞ KİMDİR?

Alparslan Türkeş, 25 Kasım 1917'de Lefkoşa'da doğdu.

 

Hüseyin Sırrı Bellioğlu'nun önerisiyle Kuleli Askeri Lisesi'ne kaydolan Türkeş, 1936 yılında buradan mezun oldu.

 

1938 yılında Harp Okulu'nu bitirdi.

 

1939 yılında piyade asteğmeni olarak atış okuluna girerek buradan teğmen rütbesiyle mezun oldu.

 

1944 yılında üsteğmen rütbesindeyken Nihal Atsız ve Nejdet Sançar ile birlikte Irkçılık-Turancılık davasından yargılandı ve 9 ay 10 gün mahpus kaldı. 1947 yılında beraat etti.

 

27 Mayıs 1960 tarihinden kısa süre önce Elazığ'daki birliğinden Ankara'ya atandı ve Albay Talat Aydemir'in tavsiyesiyle Millî Birlik Komitesi'ne (MBK) alındı. Darbeyi planlayıp yürütecek olan 37 kişilik MBK içinde yer aldı. Darbe bildirisini 27 Mayıs 1960 günü radyodan okuduktan sonra ismi sıkça duyulmaya başlandı.

 

27 Mayıs sonrası Başbakanlık Müsteşarlığı görevini yürüttü.

 

Bir süre sonra yeni oluşturulan MBK'da ismi geçmeyen Türkeş, büyükelçilik müşaviri olarak yurt dışına gönderildi. Yaklaşık 25 ay sonra, Türkiye'ye döndüğünde burada kalabalık bir "milliyetçi topluluk" tarafından karşılandı.

 

Türkeş, milliyetçi çevreleri bir araya getirmek için 2 Mayıs 1963 tarihinde Türkiye Huzur ve Yükselme Derneği'ni kurdu.

 

1965 senesinde Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin başkanı oldu ve bu dönemde kendisini sevenler tarafından Başbuğ ilan edildi.

 

1969 ve 1973 senelerinde Adana milletvekili olarak parlamentoya seçildi.

 

1975 yılından sonra "Milliyetçi Cephe" adı verilen koalisyon hükümetlerinde başbakan yardımcılığı görevinde bulundu. Bu dönemde sağ ve sol çatışması arttı.

 

12 Eylül darbesi sırasında Millî Güvenlik Konseyi başkanı, diğer üç parti başkanlarının teslim olduğunu, Alparslan Türkeş'in de teslim olmasını, aksi takdirde suçlu durumda olacağını belirten bir bildiri yayınladı. 12 Eylül darbesinden sonra 9 Nisan 1985 tarihine kadar 4,5 sene tutuklu kaldı. 12 Eylül döneminde idam cezasıyla yargılanan Türkeş, bu davadan beraat etti.

 

1987 senesinde siyaset yasağının kalkmasıyla birlikte Milliyetçi Çalışma Partisi'ne girdi ve aynı yıl yapılan olağanüstü kongrede genel başkanlığa seçildi.

 

1991 Genel Seçimleri'nde Refah Partisive Islahatçı Demokrasi Partisi ile seçim ittifakı yapan MÇP lideri Türkeş, Yozgat milletvekili olarak yeniden parlamentoya girdi. Bu sırada 1992 senesinde 12 Eylül darbesi ile kapatılmış olan partilerin eski adlarını alması hakkında Siyasi Partiler Kanunu'nda yapılan değişiklikle MÇP'nin ismi de 1993 senesinde MHP olarak değiştirildi.

 

1995 genel seçimlerinde parlamento dışı kalan Türkeş, bu dönemde uzlaşmacı bir lider olarak ülke siyaseti üzerinde en etkili siyasetçilerden biri olmuştur.

 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.