Bitcoin 20 ayın zirvesine çıktı!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bitcoin 20 ayın zirvesine çıktı!
#İnegöl | Haber Merkezi
05 Ara 2023 / Sal 10:27
/ 915 Kez Okundu
| |

Kripto para piyasasının en yüksek hacimlisi Bitcoin haftaya oldukça hareketli bir başlangıç yaptı. Bitcoin, 20 ayın en yüksek seviyesini görürken, önemli bir eşiği de aştı.

Dünyadaki en yaygın kripto paralardan Bitcoin geçen yıl mayıstan bu yana ilk kez 40.000 doların üzerini gördü. AFP dünkü yükselişin ABD'nin yakında Bitcoin'in daha geniş ticaretine izin vereceği umutlarıyla desteklendiğini yazdı. Peki Bitcoin'de sert yükselişin sebebi ne? 2024 yılında piyasayı neler bekliyor? İşte piyasaya dair merak edilenler...

Konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan CoinTR CEO'su Ali Eşelioğlu şu ifadeleri kullandı: "Küresel kripto para piyasasının toplam değeri son 24 saatte yüzde 3'ün üzerinde artarak 1,5 trilyon dolar seviyesini aştı. Bu hareket incelendiğinde, yükselişi tetikleyen iki ana unsur üzerinde durulabilir. İlki, son günlerde konuşulan Fed'in faiz artırımlarını tamamladığı ve bundan sonraki süreçte faizin düşürülmeye başlanacağı öngörüsü. İkincisi ise son haftalarda gündemin üst sıralarında yer alan, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Bitcoin Spot ETF'sini yakında onaylayacağına ilişkin beklentilerin artması. Tüm bu haberlerin etkisiyle oluşan pozitif hava ile birlikte Bitcoin, 24 saatte yüzde 5,5'in üzerinde değer kazandı.

KRİPTO PARA YATIRIMI CAZİP Mİ?

Milliyet.com.tr/ haberine göre; Bitcoin'in 2023 yılı performansını incelediğimizde, yaşadığı yüzde 150 artış ile birçok yatırım aracını geride bıraktığını söyleyebiliriz. Bu istatistiğe bugünden baktığımızda yatırım yapmak ne kadar cazip görünse de yatırım kararı almadan önce dijital varlık piyasalarının yüksek volatilitesi ve yüksek risk/getiri dengesi göz önünde bulundurulmalı. ETF onayları ve regülasyonlarla birlikte önümüzdeki süreçte kurumsal oyuncular ve yatırım fonlarının portföylerinde dijital varlıklara yer verebileceğini düşünürsek, kripto paralara olan ilginin gelecekte de devam edebileceği söylenebilir.

YENİ YILDA HEDEFLER NELER?

2023 yılının sonlarına geldiğimiz bugünlerde Bitcoin, hızlı yükselişini sürdürdü ve son 1,5 yılın zirvesini görerek, 42.000 USDT seviyesine ulaştı. 2023 yılının sonu için değerlendirme yaparsak, pozitif haberlerin devam ettiği senaryoda 48.000 USDT seviyeleri görülebilir; negatif haber durumunda ise bir önceki direnç, şu an destek olan 37.800 USDT seviyelerini görmemiz mümkün. 2024 yılına gelirsek, nisan ayında gerçekleşmesi beklenen Bitcoin ödül yarılanması sürecine kadar piyasada durgunluk veya düşüş beklentisi hakimken, ödül yarılanması sürecinden sonra ise genel beklenti piyasanın yukarı yönlü hareket edebileceği yönünde."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.