Bizde Aday Olunmaz Aday Yapılır

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bizde Aday Olunmaz Aday Yapılır
 :
/ 605 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediye Başkan adayı olur musunuz?’ şeklindeki soruyu yanıtlayan AK Parti İl Genel Meclis Başkanvekili Murat Gültekin, “Bize bu partide çaycılık verirlerse talibiz, süpürgecilik verirlerse talibiz ve ya derler ki, arkadaş siz dinlenin, biz öyle bir konjonktürde çalışmak istiyoruz, hay hay deriz, yine partimizin neferi olarak gece gündüz çalışırız” dedi.

AK Parti İl Genel Meclis Başkan Vekili Murat Gültekin, İnegöl Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağı yönündeki soruları cevapladı.

BİZDE ADAY OLUNMAZ, ADAY YAPILIR

Kanal 16 televizyonunda yayınlanan ‘Muhabbet Sermayesi’ programına konuk olan Murat Gültekin, bazı kesimlerce ‘AK Partinin adayı’ şeklindeki söylemleri değerlendirdi. “Bizim partimizin belli bir çizgisi, belli bir kuralı, belli bir kaidesi var” diyerek konuşmasına başlayan Gültekin, “Bizde aday olmak diye bir şey olmaz. Bizim adaylığımız söz konusu da olamaz. Bize büyüklerimiz derseler siz buraya uygunsunuz, sizin konjonktürünüz buraya uygundu derseler partimizde istişareler yapılır, gerekli görüşmeler yapılır, arkadaşlarımız uygun görürler. Benim şahsen bugüne kadar ne böyle bir çalışmam oldu ne de böyle bir düşüncem oldu. Arkadaşlar kendi aralarında bunları konuşuyorlar, sizin konuştuğunuz gibi.  Böyle bir şey ne bugün var ne de böyle bir düşüncem var. Yine bu düşüncemin arkasındayım ama zaman, zemin ne gösterir yani partimizin büyükleri bununla alakalı ne düşünürler, bundan sonraki dönemde ne yapılır hep beraber arkadaşlarımızla oturulup konuşulur. Değerlendirilecek şeyler… Klasik bir tabirle bize ne görev verilecekse, yapabileceğimiz bir görevse biz o görevi yaparız” dedi.

BU İŞ EKİP İŞİ

‘Yeni dönem için siyasette var olacak mısınız?’ sorusunu da yanıtlayan Murat Gültekin, “Yine aynı söylüyorum. Bu iş ekip işi. Bizim parti teşkilatımız var. Üst yetkililerimiz var, il var, genel merkez var. Biz arkadaşlarla istişare ederiz, arkadaşlar uygun zamanda bizim de o günkü konjonktürümüz nedir, nasıl olur bilemiyorum. Buna uzun bir müddet var 8-9 ay gibi” diye konuştu.

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in Bursa’ya adaylığı konuşulurken, sizin isminiz İnegöl adayı olarak anılıyor. Böyle bir şey olur mu?” sorusuna ise Gültekin, “Ben sayın bakanın ne düşündüğünü veya nasıl bir şey izlediğini bilemiyorum, ama yine bir köşe yazarına aynı bir soruyu sormuş sayın bakanım. Bugün böyle bir düşüncesinin veya böyle bir hazırlığının olmadığını söylemiş. Ben şu olur, bu olur veya öyle olur demekteki kıstasınızda havanda su dövmekten başka bir şey değil diyorum. Kulislerde bunlar sürekli konuşulur. Siyaset maalesef böyle bir şey” dedi.

ÇAYCILIK GÖREVİ DE VERİLSE TALİBİZ

Murat Gültekin, “Siyasi kimliğinizin dışında Murat Gültekin olarak sorsam, böyle bir teklif geldiğinde partiniz sizi İnegöl’e aday gösterelim diye bir soru sorsa ne dersiniz?” Aday olacak mısınız?” şeklindeki soruya ise şöyle yanıt verdi: “Hepsini konuşmak lazım. Benim bugün aday olacağım demem de bir şey çıkarmaz aday olmayacağım demem de herhangi bir şey yapmaz. O günkü konjonktüre bakmak lazım. Kısmetse yaşımız genç. Bize bu partide çaycılık verirlerse talibiz, süpürgecilik verirlerse talibiz ve ya derler ki arkadaş siz dinlenin, biz öyle bir konjonktürde çalışmak istiyoruz, hay hay deriz, yine partimizin neferi olarak gece gündüz çalışırız. Bununla ilgili en ufak bir kırgınlığımız, dargınlığımız veya soğumamız olmaz.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.