Boğazköy’de balıklar karaya vurdu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Boğazköy’de balıklar karaya vurdu
07 Mar 2018 / Çar 08:16
/ 19.164 Kez Okundu
| |

Zaman zaman balık ölümlerinin yaşandığı Boğazköy barajında bu sefer de balıklar karaya vurdu. Bazı balıklar ölürken, bazılarının ise kendilerine sudan karaya attıkları gözlendi. Haber verilmesi üzerine İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri sudan numune alarak çalışma başlattılar.

Boğazköy barajında meydana gelen balık ölümleri mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.
 

BERBAT BİR DURUM
Olayı gören vatandaşlardan Onur Tekin, “Bizde yeni geldik buraya. Hayatımda hiç böyle bir şey görmedim. Fabrika atıkları olduğunu düşünüyoruz. Bu zamana kadar baraj olduğundan bu yana böyle bir şeyle ilk defa karşılaşıyoruz. Berbat bir durum.” Dedi.


MİLYONLARCA BALIĞIN TELEF OLMASINI İSTEMİYORUZ
Vatandaşlardan İbrahim Kocaağa ise, “Arkadaşların haber vermesiyle baraja geldik. Balıkların kenara vurduğunu, dışarı çıktığını gördük. Adeta balıklar karaya hücum ediyor. Ya oksijen azalmasından dolayı yada herhangi bir zehrin başlangıcı da diyebiliriz. Artık yetkililerin buraya gelip gereken çalışma yapmasını istiyoruz. Milyonlarca balığın telef olmasını istemiyoruz. İnşallah kısa zamanda ne olduğu ortaya çıkar.” Dedi.


İŞTE GÖRÜYORSUNUZ…
Boğazköy Mahallesi Muhtarı Ali Osman Duyan’da, “Barajımızda yıllardır bir kirlilik var. Bu kirliliği bazı mercilere ilettik, şikayette bulunduk. Geldiler incelediler. Barajda kirliliğin olduğundan bahsettiler. Bu günde gördüğünüz gibi balık ölümleri yaşanmaya başlamış. Bu durumda şikayetçiyiz. İnegöl sanayiinden gelen atıklardan şikayetçiyiz. İşte görüyorsunuz, ölmek üzere  olan balıkları.” Dedi.


İLÇE TARIM HAREKETE GEÇTİ
İhbarların üzerine olay yerine gelen İnegöl İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri sudan ve balıklardan numune aldılar. Alınan numunelerin Bursa İl Müdürlüğü laboratuvarında test edileceği öğrenildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.