Boğazova’da flaş gelişme

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Boğazova’da flaş gelişme
08 Ara 2017 / Cum 17:53
/ 94.289 Kez Okundu
| |

Doğal güzellikleri ve Karadeniz yaylalarını aratmayan görüntüsüyle vatandaşların uğrak yeri olan Boğazova Yaylası’nda imar olmadığı için düzensiz yapılaşmanın önüne geçebilmek için İnegöl Belediyesi, imar planı uygulaması hazırladı.

İnegöl Belediyesi tarafından Boğazova Yaylası için hazırlanan 1/1000’lik imar planı uygulaması belediye meclisinde kabul edildi. İmar planı uygulamasının hayata geçirilmesiyle kaçak ve düzensiz yapılaşmanın önüne geçilecek.
TURİZME KAZANDIRILACAK
Mecliste Şehir Plancısı Saim Temel’in yapılaşma hakkında detaylı bilgi vermesinin ardından konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, bölgede kaçak yapı yapanlara gerekli cezaların verildiğini belirterek, “Burada yakışmayan bir yapılaşma var. Sosyal donatı alanları yok. Turizm değeri olan önemli yerlerimizden bir tanesi. Bugün ve önümüzdeki süreçte buranın yapılaşmasıyla ilgili tamamen resmi izinlere dayalı yapıların yapılmasını ve mevcutların da buna uygun halde gözden geçirilmesini istiyoruz.”
“Turizm değerini daha doğru şekilde değerlendirebilmek adına da misafirlerimizin, şehrimize gelen yabancıların orada ağırlanması, konaklaması, gezebilmeleri adına çalışmalar yapacağız. Geçmişi kayıt altına almak ve beraberinde de yeni yapılacak yapıların kesinlikle taviz verilmeyecek şekilde plan, proje ve mevzuatlara uygun olması gerekiyor. Bu olumlu bir gelişmedir” dedi. 
TÜM YAPILAR YIKILMALI
Boğazova Yaylası'nın Bursa’nın Ayder’i olduğunun altını çizen AK Parti Belediye meclis üyesi Mehmet Yurttutan ise “Vatandaş burada kendine yer çevirip gelişigüzel yapılaşmaya gitmiş. Burada muhtarlık döneminde yapılan yapılar kalabilir ama 3,5 yıldan bu yana yapılan tüm yapıların yıkımını yapıp doğamıza sahip çıkmalıyız” diye konuştu. 
OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Konuşmaların ardından Boğazova Yaylasın için hazırlanan 1/1000’lik imar planı uygulaması meclis üyelerinin oyuna sunuldu. Konu oy birliğiyle kabul edildi. 

 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.