Bölge şampiyonası İnegöl’de yapıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bölge şampiyonası İnegöl’de yapıldı
06 Mar 2017 / Pzt 19:37
/ 243 Kez Okundu
| |

Türkiye Oryantiring Federasyonu 14 yaş ve alt yaş grupları 1. Kademe Bölge Şampiyonası hafta sonu İnegöl’de yapıldı. Çevre illerden ve Bursa merkezden 350 sporcunun katıldığı 1. Kademe Bölge Şampiyonasında sporcular, hedeflerini Kültürpark içerisinde buldu.

İnegöl Belediyesi tarafından DOSTUM kapsamında kısa bir süre önce başlatılan Oryantiring, henüz yeni bir branş olmasına rağmen büyük ilgi görüyor. Şubat ayında Bursa Kulüpler İl Şampiyonasının gerçekleştirildiği İnegöl, geçtiğimiz hafta sonu da Türkiye Oryantiring Federasyonu 14 yaş ve alt yaş grupları 1. Kademe Bölge Şampiyonasına ev sahipliği yaptı.

HEDEFLERİ HİKMET ŞAHİN KÜLTÜRPARKI İÇERİSİNDE BULDULAR
Pazar günü saat 10.00’da Hikmet Şahin Kültür Parkı içerisinde gerçekleştirilen Oryantiring müsabakasına 6 kategoride Eskişehir, Bursa, Afyon, Uşak, Bilecik ve Kütahya’dan 350 sporcu katıldı. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışmanın startı Belediye Spor Salonu önünden verildi. Sporcular kültürpark içerisinde haritası çizili olan bölgedeki 20 hedefi en kısa sürede bulmak için yarıştı. Her bir kategoride yarışan sporcular kendi haritasında bulması gereken hedefleri sırasıyla en kısa sürede tamamlayıp yarışmada 1’incilik mücadelesi verdi.

Yarışmaların tamamlanmasının ardından ödül töreni düzenlendi. Dereceye girenlere madalyaları takdim edilmeden önce bir konuşma yapan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, Oryantiring ile ilgili Şubat ayında da İnegöl’de büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıldığını hatırlatarak “Bugün de 6 kategoride 350 sporcu bugün sabahtan beri yarışıyorlar. Ben hepinizi tebrik ediyorum. Derece alan sporcularımızı kutluyorum. Kendileri Türkiye Şampiyonasında yarışacaklar. İnegöl’ün çevre illerinden buraya teşrif eden ailelerle birlikte çocukları bu kadar güzel bir şekilde yetiştiren hocalarını da Dostum projesi koordinatörleri ve bu projeye ev sahipliği yapan Belediye Başkanımız nezdinde tüm belediye çalışanlarına ve Gençlik Spor çalışanlarına da teşekkür ediyorum” dedi.

7’DEN 70’E SPOR
Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ise İnegöl Belediyesi olarak 7’den 70’e tüm vatandaşlara spor yaptırmanın derdi içerisinde olduklarını dile getirerek “Bu bağlamda birçok çalışmalar yapıyoruz. Bugün de burada Oryantiring spor dalıyla alakalı yaklaşık 350 sporcumuzun mücadele ettiği müsabakaları yaptık. Ben katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum. Tabi burada dereceye girip madalya almak önemli ama bu sporlarda mücadele etmek daha önemli. Ben tüm sporcularımızı tebrik ediyorum, kutluyorum. Kendilerine spor hayatlarında ve özel hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Oryantiring branşının İnegöl için henüz yeni olduğunu da vurgulayan Yiğit, “Oryantiring ile İnegöl Belediyesi’nin tanışması henüz yeni. Yaklaşık 3 aylık bir mazisi var. Ancak Şubat ayında Bursa Bölge Turnuvası düzenledik. Bugün de burada çok güzel bir organizasyon düzenlendi. Umarım misafirperverliğimizden ve organizasyonumuzdan memnun kalmışsınızdır” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından kategorilerinde dereceye giren sporculara madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.