Bolu’da uygulanan yasak İnegöl’de de başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bolu’da uygulanan yasak İnegöl’de de başladı
#İnegöl | Haber Merkezi
05 Kas 2019 / Sal 21:25
/ 14.067 Kez Okundu
| |

Türkiye’de hava kirliğinin en yüksek olduğu illerden biri olan Bolu’da 2016 yılında kömür yasağı kararı alındı. 3 yıldır başarıyla uygulanan süreç nasıl işledi. İşte cevabı;

 Bursa Valiliği aralarında İnegöl’ün de olduğu 11 ilçede katı atık yakılmasının yasaklanmasına karar verdi. 1 Kasım 2020’den itibaren doğalgaz zorunlu olacak. Vatandaş bunun nasıl uygulanacağını merak ediyor. Ancak Türkiye’de benzer uygulamayı hayata geçiren Bolu Belediyesi var.

2016 yılında Bolu’da kömür kullanımı yasaklandı. O dönemde basına yansıyan ifadelerle sürecin nasıl yaşandığını sizlerle paylaşıyoruz: “Bolu'da kömür kullanımı sona eriyor. Bolu Belediyesi tarafından alınan kararla bu yıl doğalgaz dışında kömürle ısınmanın yasaklanması kararı alındı. Ekim ayında başlayacak olan uygulama neticesinde kömürle ısınan tüm binalar doğalgaza dönüştürülüyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma'dan kömür yardımı alan evler de tek tek belirlendi. Kömürle ısınan tüm evler doğalgaza dönüştürülecek ve yardıma muhtaç ailelerin doğalgaz faturası Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ödenecek”

“Bolu Belediyesi tarafından kömüre yasak getirildi. Hava kirliliğine neden olan kömürün yasaklanması için Bolu Belediye Meclisi tarafından karar alındı. Böylece Meclis kararıyla kömürle ısınma yasaklandı. Bolu’daki tüm binaların doğalgaza dönüştürülmesi için gerekli tebligatların önceden yapıldığı ifade edilirken, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için de doğalgaz kullanımı öngörüldü. Buna göre Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım alan 213 ev bulunuyor. Bu evlerden 131’i ısınma için kömür kullanıyor. 43 evde Beygaz kutu koyduktan sonra doğalgaz kullanılabilecek. 39 evde ise tesisat yapıldıktan sonra doğalgaz kullanımı yapılabilecek. Sosyal yardımlaşmadan yardım alan 82 ev ise doğalgaz kullanılabilir durumda. Toplam 833 kiracının da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan kömür yardımı aldığı belirtildi”

“Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım alanlar için doğalgaz kalorifer tesisatı kurulmasında gerekli masrafların vakıf tarafından karşılanması gerektiği ifade edildi. Vakıf bu masrafları karşılamayı reddettiği takdirde ise Bolu Belediyesi bu görevi üstlenecek. Kömür yardımı alan ailelerin doğalgaz faturalarının da yine vakıf tarafından ödenmesi söz konusu. İhtiyaç sahibi ailelere köylerde toplam 900 ton mahallelerde ise 250 ton kömür yardımı yapılıyor”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.