Borca karşılık boş senede imza attı, hayatı karardı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
24 May 2024 / Cum 16:12
/ 7.929 Kez Okundu
| |

İnegöl'e bağlı Akhisar Mahallesi'nde yaşayan Mesut Kelebek, aldığı 40 bin TL'lik borç için boş senede imza attığını ve senedin 400 bin TL'ye doldurularak icra takibi başlatıldığını iddia etti. Kelebek, mağduriyetini yargıya taşıyarak adalet arıyor.

İnegöl’e bağlı Akhisar Mahallesi’nde yaşayan Mesut Kelebek, geçtiğimiz yıl 40 bin TL borç alarak boş senede imza attığını iddia etti. Mesut Kelebek’in iddiasına göre, borcunun 13 bin TL'sini peyder pey ödemiş olmasına rağmen, alacaklı taraf boş senedin alacak kısmına 400 bin TL yazarak icra takibi başlattı. Kelebek, gerçek borcunun 40 bin TL olduğunu ve tehdit edildiğini belirterek konuyu yargıya taşıdı.

KAYMAKAM VE EMNİYET MÜDÜRÜNE SESLENDİ
Adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mesut Kelebek şunları söyledi:
"Ben Mesut Kelebek, İnegöl’e bağlı Akhisar Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Akhisar Mahallesi’nde oturan herkes beni tanır. 2023 yılında dost bildiğim baba ve oğlundan 40 bin Türk Lirası borç aldım. Aldığım borcu, benim adıma 400 bin TL olarak senet düzenleyip icra takibi yapmışlar. Bugün burada icra dosyasına, olmayan borcuma itiraz dilekçemi verdim. Geçtiğimiz günlerde bu tefeci baba ve oğuldan şikâyetçi olmuştum. İlçe kaymakamımıza ve emniyet müdürümüze seslenmek istiyorum. Ben mağdurum ve bakmakla yükümlü olduğum hastalarım var. Beni mağdur eden ve tehdit eden tefeci baba ve oğul hakkında yasal işlemlerin yapılmasını istiyorum."
 
KONUYU YARGIYA TAŞIDI
Mesut Kelebek, borcun gerçekte 40 bin TL olduğunu ve fazla yazılan miktar nedeniyle mağdur edildiğini belirterek, yetkililerden yardım talep etti. Kelebek’in bu durumu yargıya taşıyarak savcılığa itirazda bulundu.
 


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.