Borcu olanlar Pazartesi gününe dikkat!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Borcu olanlar Pazartesi gününe dikkat!
#İnegöl | Haber Merkezi
01 Haz 2025 / Paz 16:47
1 dk okuma / 2.178 Kez Okundu
| | |

GİB, 7440 sayılı yapılandırma kapsamında 24’üncü taksit ödemesinin 2 Haziran’a kadar yapılması gerektiğini duyurdu. Aksi halde yapılandırma bozulacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında borçlarını yapılandıran mükellefleri yakından ilgilendiren kritik bir uyarıda bulundu.

GİB, taksitle ödeme seçeneğini tercih eden mükelleflerin 24’üncü taksit ödemesini en geç 2 Haziran 2025 Pazartesi günü yapmaları gerektiğini açıkladı.

SON TARİHE KADAR YATIRILMAZSA YAPILANDIRMA BOZULUR

Yapılan açıklamada, bir takvim yılı içinde üçten fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesinin kanunun ihlali anlamına geleceği vurgulandı. Bu nedenle 24’üncü taksitin belirtilen son tarihe kadar ödenmesi, yapılandırmanın bozulmaması için büyük önem taşıyor.

GEÇ ÖDEME ZAMMI UYGULANACAK

GİB ayrıca, bu yıl içinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin 30 Haziran 2025 tarihine kadar geç ödeme zammıyla birlikte yatırılabileceğini hatırlattı. Ancak her ay için gecikme zammı oranında ek ücret uygulanacağı da bildirildi.

Başkanlık, mükelleflerin mağdur olmaması için taksitlerin zamanında ödenmesi gerektiğini vurguladı.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.