Boşnakların Kongresinde Oylar Eşit Çıktı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Boşnakların Kongresinde Oylar Eşit Çıktı
 :
/ 839 Kez Okundu
| |

İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin genel kurul toplantısında oylar eşit çıkınca, Başkan adayı Salih Canlısoy adaylıktan çekilerek, mevcut Başkan Nevzat Sert’in yeniden seçilmesini sağladı.

Gençler Düğün Salonunda gerçekleştirilen genel kurul, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile başladı. Divan heyetinin seçilmesiyle devam eden genel kurulda yönetim ve denetim raporları okunarak, ayrı ayrı ibra edildi.  
 
“ÇOK BÜYÜK BİR CAMİAYIZ” 
 
Daha sonra iki başkan adayına söz verildi. İlk sözü alan mevcut Başkan Nevzat Sert, bir yıldır dernek başkanlığı görevi yaptığını belirterek, “Bosna-Hersek Derneği olarak İnegöl’de çok büyük bir camiayız. Her alanda gücümüz var. Maddi ve manevi gücümüz var. Kurulduğumuz günden beri hep ilklere imza attık. İnşallah bundan sonrada ilklere imza atan biz olacağız” dedi.  
 
DERNEĞE YENİ YER 
 
Sel felaketinden etkilenen Bosna’ya yardım kampanyası başlattıklarının bilgisini veren Sert şöyle devam etti, “Soma’da 301 tane şehidimiz oldu. Bosna’da yaşanan sel felaketinde 49 tane şehidimiz var. İnsanların evleri yurtları sular altında kaldı. Geçtiğimiz hafta ortaklaşa Bosna’ya kampanya başlattık. Biz buradan Bosna’ya TIR yollamak için sıkıntı çektik ancak bunu İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Güleç’in yardımlarıyla aştık. Biz derneğimize yer kazandırmak için belediyeye müracaatlarımızı yaptık”  
 
“HİZMET ETMEYİ ARZU EDİYORUZ” 
 
Derneğin diğer Başkan adayı Salih Canlısoy ise şunları konuştu, “Oluşturmuş olduğumuz listeye teveccüh göstermeniz durumunda, derneğimize ve üyelerimize hizmet etmeyi arzu ediyoruz. Derneğimizin çalışmalarının yanı sıra, üyelerimizin acı ve tatlı günlerini camiamızla paylaşmak adına SMS düzenini canlandırarak, özel durumları paylaşmaya özen göstereceğiz.”  
 
“Bosna Hersek’e geziler düzenleyerek halkımızın Bosna’mızı yakından görmelerini sağlayacağız. Folklor ekibimizi yeniden eski canlılığına kavuşturmak için çalışacağız. İnegöl Belediyesi tarafından derneğimize verildiği söylenen yer üzerinde gerekli hazırlıklar yapılarak, en kısa sürede dernek binasının inşaatına başlamak istiyoruz.”  
 
“KİMLİK KARTLARI VERECEĞİZ” 
 
“Derneğimize kayıtlı olan üyelerimize yeni düzenlenmiş kimlik kartları vereceğiz ve üye kimlik kartlarını alan her üyemizin, alışveriş mağazalarından ve sağlık kuruluşlarından indirim almalarını sağlayacağız. PİTA Şenliklerimizi, diğer köylerimizden talep gelmesi halinde dönüşümlü olarak organize etmeyi planlıyoruz. Farklı şehirlerde faaliyette bulunan derneklerimizle ilişkilerimizi güçlendirmek için çalışmalar yapacağız.”   
 
OYLAR EŞİT ÇIKINCA… 
 
Konuşmaların akabinde seçime geçildi. Sandık başına giden 287 üyeden 198’i oylarını kullandı. Oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından oylar sayıldı. Bu sırada oylar eşit çıkınca genel kurulda şaşkınlık yaşandı.    
 
HAKLARINDAN FERAGAT ETTİLER 
 
Geçerli sayılan 198 oyun 99’unu mevcut Başkan Nevzat Sert, 99’unu ise rakibi Salih Canlısoy aldı. Bunun üzerine adaylardan Salih Canlısoy, yönetim kurulu üyesi arkadaşları ile görüşerek, haklarından feragat kararı aldı. Salih Canlısoy’un haklarından feragat ettiğini açıklaması üzerine mevcut Başkan Nevzat Sert, ikinci kez dernek başkanlığına seçildi.   
 
YENİ YÖNETİM 
 
Nevzat Sert başkanlığında yönetim kurulu, Bekir Bekil, Asım Bayram, Mehmet Turan, Fikret Doyan, Hamdi Tekcan, Abdullah Akşeker, Cihat Uşak, Nihat Demiralay, Erhan Çetinkaya, İhsan Balakuş, Mukaddes Seymen ve Nezahat Tatar’dan oluştu.      


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.