Böyle giderse patates 10 TL’ye alamayacaksınız

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
17 Tem, 2020 / Cum 12:31
/ 8.480 Kez Okundu
| |

İnegöllü patates üreticisi Zakir Özonan, söküm yapıldığı dönemde ithalatın yapılması patates üreticisini bitirdiğini söyleyerek yetkililere tepki gösterdi.

Önceden sarı altın olarak adlandırılan patateste üreticiler ithalat yüzünden ciddi ekonomik zarara uğradıklarını belirttiler.

İnegöl’de patates üreticiliği yapan Zakir Özonan patates sökümünün sancılı başladığını ifade ederek “Daha baştan sıkıntılı başladı yanlış politikalar yüzünden sıkıntılı başladı. Tam patates Adana’da Ödemiş’te söküm başlamışken ihracat ithalat yapıldı.  Dışardan yapılan ithalatlar Adana’yı Ödemiş’i bitirdi haliyle bizi de sıkıntıya soktu. Devlet yanlış politikalar yapıyor.”

10 TL’DEN ALAMAYACAKSINIZ
Yanlış politikalar yüzünden çiftçinin patates ekmekten vazgeçtiğini bu yüzden vatandaşa yansıyan fiyatın artacağını belirten Özonan “Bakan ne diyor paramız var ya heryerden alırız.  Bir gün gelecek her yerden alamayacaksınız. 10 TL ye alamayacaksınız.  Buradan söylüyorum yetkililere birçok kişi patates ekmeyecek. Pancar gibi olacak pancarı bıraktığımız gibi patatesi de bırakacağız ekmeyeceğiz.  Böyle rezalet olur mu ben tam para kazanacağım sene dışardan patates geliyor, soğan geliyor. Ne yapacağız biz ne ekeceğiz.  Yazık bu milletin haline şu çiftçinin haline bak şu rezilliğe bak. “

MOBİLYA ARABA YENMEZ
Patatesin temel ihtiyaç olduğunu söyleyen Özonan “Böyle hükümet yönetilmez biraz çiftçiyi düşünün. Sabah kalkıyorsun ekmek yiyorsun öğlen akşam yemek yiyorsun mobilya yiyemiyorsun araba yiyemiyorsun. Yetkililer görsün çiftçi bitti. İnegöl’de pancar ekimi yok. Patates te bitti bin 500 dönüm ekili bir yer vardı oda bitti. Fabrikalara taşeron olacağız.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.