Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Alinur Aktaş, Mustafa Bozbey’in iddialarına sert yanıt verdi. Aktaş, iddiaların asılsız olduğunu belirtti.
ALİNUR AKTAŞ VE Mustafa Bozbey ARASINDAKİ BÜTÇE TARTIŞMASI DERİNLEŞİYOR
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve önceki dönem başkanı Alinur Aktaş arasındaki belediye bütçesi tartışması giderek büyüyor. Özgür Özel’in iddialarına yanıt veren Bozbey, belediye kaynaklarının seçim harcamaları için kullanıldığına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bozbey’in açıklamalarına sert tepki gösteren Aktaş, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.
BOZBEY: 'BUZ DAĞININ ALTINI AÇTIRMASINLAR'
Başkan Mustafa Bozbey, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in gündeme getirdiği iddialar üzerine yaptığı basın toplantısında, önceki dönem belediye yönetiminin bütçeyi seçim harcamalarında kullandığını öne sürdü. Bozbey, 'Hesap vermesi gerekenler bizden hesap soramazlar. Bunlar sadece buz dağının görünen yüzü. Görünmeyen yüzü daha derin. Bize buz dağının altını açtırmasınlar' dedi.
AKTAŞ: 'İDDİALAR ASILSIZ VE GERÇEK DIŞI'
Bu açıklamalar üzerine eski Başkan Alinur Aktaş, sosyal medya hesabından sert bir yanıt verdi. Aktaş, kamuoyuna sunduğu belgelerle, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindekilerin belediye bütçesiyle ağırlandığını kanıtladığını söyledi.
Aktaş, Bozbey’in iddialarını “asılsız ve gerçek dışı” olarak nitelendirerek şu ifadeleri kullandı:
Bozbey'in sunduğu belgelerin resmi geçerliliği yoktur.
Oğlunun düğününün belediye bütçesiyle yapıldığı iddiasını reddetti.
Seçim çalışmalarına ait siparişlerin belediye bütçesinden ödenmediğini belirtti.
Bozbey’i iddialarını ispatlamaya davet etti.
'BU GÖMLEK LEKE TUTMAZ'
Aktaş, iddiaların kasıtlı bir algı oluşturma çabası olduğunu söyleyerek, konuyu yargıya taşıyacağını vurguladı. 'Allah’a çok şükür, bu gömlek leke tutmaz' diyen Aktaş, Bozbey’in sunduğu belgelerin resmi geçerliliği olmadığını ve çarpıtılmış bilgiler içerdiğini belirtti.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesiyle ilgili bu tartışma, siyasi arenada büyük yankı uyandırdı. İki tarafın da iddialarını güçlendirmek için sert açıklamalar yaptığı bu süreçte, gözler olası hukuki sürece çevrildi.
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL